r
Nosalty Logó

Karácsonyi töltött pulykamell, zelleres krumplipürével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Karácsonyi töltött pulykamell, zelleres krumplipürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött pulykamellhez

A zelleres krumplipüréhez

Összesen 1130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött pulykamellhez

A zelleres krumplipüréhez

Összesen 4517 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött pulykamellhez

A zelleres krumplipüréhez

Összesen 139 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    56.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2492 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    833 mg
  • Nátrium
    1063 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    532.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    174 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    536 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 1130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229.2 g

Zsír

  • Összesen
    225.3 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    845 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9968 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    1573 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    549 mg
  • Foszfor
    3330 mg
  • Nátrium
    4252 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    2130.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1295 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    695 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1103 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    2144 micro
  • β-crypt
    209 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1727 micro
Összesen 4517 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

A töltött pulykamellhez

A zelleres krumplipüréhez

Elkészítés

A töltött pulykamellhez

  1. Kezdjük a pulykamellel. Válasszunk egy szép nagy darabot, és kérjük meg a hentest, hogy nyissa szét nekünk, mert tölteni fogjuk.
  2. Az aszalt szilvákat áztassuk rumba és tegyük félre.
  3. Finoman klopfoljuk ki a pulykamellet, sózzuk-borsozzuk mindkét oldalát, majd 4-5 gerezd áttört fokhagymával kenjük meg.
  4. A baconszalonna-szeleteket szorosan terítsük egymás alá, majd rakjuk rá a pulykamellet. A pulykamell közepére helyezzük a camembert-szeleteket egy sávban, majd erre pakoljuk a beáztatott és enyhén kinyomkodott aszalt szilvákat is.
  5. Határozott mozdulatokkal, szorosan feltekerjük a pulykamellet, majd keresztben befedjük a baconszeletekkel, és jól benyomkodjuk a két végét.
  6. Olajjal/zsírral kikent tepsibe helyezzük, majd mellédobáljuk a cikkekre vágott hagymákat, almát, körtét és a maradék fokhagyma-gerezdeket.
  7. Meglocsoljuk az egészet fehérborral, és lefedve, 200 fokon, 1 óráig sütjük. Közben elkészítjük a pürét.
  8. Ha letelt a 60 perc, levesszük a fóliát a tepsiről, és 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.
  9. Vékony szeletekre vágva, a zelleres pürével és a sült gyümölcsökkel tálaljuk.

A zelleres krumplipüréhez

  1. A megpucolt krumplikat és zellergumót kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük.
  2. Lecsöpögtetjük, áttörjük, majd belekeverjük a puha vajat és a tejszínt.
  3. Fűszerezzük sóval-borssal-szerecsendióval, végül hozzáadunk egy fél csokor aprított petrezselymet, és jól elkeverjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 236
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 25575
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindenki ismeri a szilvával töltött pulykát, na, de nem így! Ezt imádni fogjátok! A rumos szilva és a camembert sajt a legjobb dolog, ami egy pulykamellbe kerülhet, a gyümölcsök, a fehérbor és a baconkabát pedig segít, hogy ne száradjon ki! A zelleres krumplipürét is érdemes kipróbálni, mert szuperül feldobhatja az unalomig ismételt ünnepi köreteket! 

Hozzávalók

A töltött pulykamellhez

A zelleres krumplipüréhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek