r
Nosalty Logó

Karácsonyi habos almás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kis Andrea
Karácsonyi habos almás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Almás töltelék

Krém

Összesen 718 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Almás töltelék

Krém

Összesen 4309 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Almás töltelék

Krém

Összesen 158 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    239 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 718 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.1 g

Zsír

  • Összesen
    185.8 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2140.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    847 mg
  • Nátrium
    758 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    597.5 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1434.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    894 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    900 mg
  • Retinol - A vitamin:
    849 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    487 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1687 micro
Összesen 4309 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 158 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Almás töltelék

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral. Ez kb. 10 perc, robotgéppel is.
  2. Hozzákeverjük a lisztet, ha nagyon sűrű, én egy kevés vizet szoktam belelöttyinteni.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzákeverjük a lisztes tojássárgájához. Sütőpor NEM kell bele!!!
  4. Kivajazott, majd kilisztezett formába tesszük a masszát /nekem ez egy nagyobb tepsi/, és 180-200 fokos sütőben megsütjük. Ne nyitogassuk az ajtót, lehet látni, ha kezd sülni, és csak akkor, tűpróbával ellenőrizzük.

Almás töltelék

  1. A megtisztított, kimagozott almát lereszeljük nagy lyukú reszelőn.
  2. Teflonos serpenyőben /nagyban/ elkezdjük párolni úgy, hogy rögtön hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, alma édességétől függően.
  3. Mikor levet eresztett és kezdi elpárologni, megszórjuk a mézeskalács fűszerkeverékkel, és beleöntjük a vízzel elkevert pudingot, majd jól összeforraljuk.
  4. Megkóstoljuk, és ha nem túl édes, tehetünk még bele cukrot.

Krém

  1. A hulalát kemény habbá verjük.
  2. A kihűlt tésztát megkenjük a langyos almás krémmel. /Vigyázzunk ha kihűl, akkor megkeményedik./ Majd hűtőbe tesszük és kihűtjük. Végül a felvert tejszínhabkrémmel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3536
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 30.

Receptkategóriák

Karácsonyi habos almás
Kis Andrea 6 recept

Almás sütit szerettem volna készíteni, mert sok alma volt itthon, család viszont habos sütit szeretett volna. Így született.

Hozzávalók

Tészta

Almás töltelék

Krém

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek