r
Nosalty Logó

Karácsonyi fahéjas napraforgókalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Karácsonyi fahéjas napraforgókalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 697 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 4168 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 296 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 697 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.9 g

Zsír

  • Összesen
    160.4 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    939 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3077 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    794 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1379 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    582.2 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1339 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1317 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    806 micro
Összesen 4168 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez és a szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Kevés cukros, langyos tejen felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Ha kész, hozzákeverjük az olvasztott vajat, tojást, joghurtot, vanília kivonatot, lime-al, cukorral, sikérrel, sóval, liszttel.
  3. Összedagasztjuk, egy óra alatt megkelesztjük.
  4. Ha megkelt ketté vesszük, köralakúra nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, egyiket gazdagon megszórjuk fahéjjal elkevert nádcukorral, a másikkal lefedjük. Közepébe egy pohárral egy kis kört nyomunk úgy, hogy ne lyukasszuk át (ez a virág közepe). Innen kiindulva 8 részre vágjuk el pizzavágóval, majd minden "szirmot" kétszer megcsavarunk, mindet egy irányba. A közepére narancshéjat és mandulát szórunk "porzónak". Ha kész a formázás, lekenjük tojással és megszórjuk nádcukorral.
  5. Kelesztjük langyos helyen fél órát, majd (simán 180 fokon) megsütjük. Rácson kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x32
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3363
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi fahéjas napraforgókalács
Évi néni 1830 recept

Kedvenc röntgenes doktornőm mesélt erről a formájú kenyérről, tehát ki kellett próbálnom, csak kalács lett belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez és a szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek