r
Nosalty Logó

Kapros-túrós húsrolád

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Kapros-túrós húsrolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 460 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1837 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 175 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1460.1 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 460 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.8 g

Zsír

  • Összesen
    113.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    641 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5840.3 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1926 mg
  • Nátrium
    1873 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    717.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 1837 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.7 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 175 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót összekeverjük a tojással és a finomra vágott kaporral. Ízlés szerint sózzuk, de ha juhtúrót használunk, akkor egyáltalán nem szükséges.
  2. A 2 csirkemellfiléből megpróbálunk két, minél nagyobb vékony szeletet formálni úgy, hogy lapjában több helyen bevágjuk, és kiterítjük. Finoman kiklopfoljuk.
  3. Egy alufóliát kiolajozunk (vajazunk), és téglalap alakban ráterítjük a húst. Egyenletesen rákenjük a tölteléket. A fólia segítségével feltekerjük.
  4. Egy másik alufóliára kissé ferdén felsorakoztatjuk a bacon szeleteket. A húsroládot óvatosan ráfordítjuk, majd a második alufólia segítségével körbetekerjük a húst a baconnel.
  5. Alufóliástul tesszük egy tepsire, és előmelegített sütőbe toljuk. Fél óra múlva levesszük a fóliát, és még kb. 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a bacon megpiruljon.
  6. A sütőből kivéve pihentetjük 5-10 percet, majd éles késsel szeleteljük, ha frissen akarjuk fogyasztani. Ha viszont hidegtálhoz készítjük, tegyük egészben hagyva, fóliába csavarva a hűtőbe legalább egy órára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 358
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 15318
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 19.

Ajánló

Ugyanez őzgerinc formában is elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kaporimádatom már tavaly óta tart, és tavasszal alig vártam, hogy megjelenjen a piacon a friss kapor. Azóta mindig tartok itthon, és nem győzök tobzódni a különféle kapros ételekben. Most egy dupla névnap volt az alibim, hogy újfent használhassam. S mivel hidegtálat kértek az ünnepeltek, abba csempésztem bele. Nagyon meg voltak vele elégedve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek