r
Nosalty Logó

Kapros tökfőzelék Katharosztól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Kapros tökfőzelék Katharosztól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 248 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 995 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 65 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    835.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 248 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    69.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3343.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    749 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    1720 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1046.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1000 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    298 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    690 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2076 micro
Összesen 995 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 65 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A finomra vágott hagymát kevés sóval megfonnyasztjuk az olajon, megszórjuk a paprikával, elkeverjük.
  2. A tököt besózzuk, majd kicsit állni hagyjuk, kinyomkodjuk, és a hagymára tesszük, átforgatjuk, rátesszük a finomra vágott kaprot, felöntjük annyi vízzel, amennyi kissé ellepi, belemorzsoljuk a leveskockát, végül belerakjuk a babérlevelet, és rövid idő alatt megfőzzük.
  3. Közben a tejfölt elkeverjük a liszttel és kevés vízzel, majd egy pár kanálnyit a tökből is hozzákeverünk, végül behabarjuk vele a tököt, kiforraljuk, szükség szerint után ízesítjük, kevés cukorral pikánssá tesszük.
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 42176
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kapros tökfőzelék Katharosztól
Katharosz 498 recept

Egyszerű, de finom ez a tökfőzelék.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek