Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros tökfasírt recept

hozzászólások (8)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Foszfor
Szelén
Kálium
Kalcium

TOP Vitaminok

C Folát B12 A

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
23.9 g

zsír

Összesen:
16.3 g
Telített zsírsav:
8 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
6 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
127 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.9 g
Kalcium:
328 mg
Vas:
3 mg
Magnézium:
72 mg
Foszfor:
345 mg
Kálium:
851 mg
Nátrium:
255 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
26 µg

szénhidrát

Összesen:
33.4 g
Összes cukor:
7 g
Élelmi rost :
4 g

víz

Összesen:
229.2 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
55 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
95 µg
A vitamin (RAE):
258 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
5 µg
B12 Vitamin:
1 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
143.2 g

zsír

Összesen:
97.8 g
Telített zsírsav:
46 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
35 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
10 g
Koleszterin:
764 mg

ásványi anyagok

Összesen:
11.1 g
Kalcium:
1967 mg
Vas:
23 mg
Magnézium:
427 mg
Foszfor:
2070 mg
Kálium:
5113 mg
Nátrium:
1527 mg
Cink:
15 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
4 mg
Szelén:
160 µg

szénhidrát

Összesen:
200.3 g
Összes cukor:
40 g
Élelmi rost :
19 g

víz

Összesen:
1374.9 g

vitaminok

Összesen:
0.4 g
C vitamin:
326 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
24 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
6 mg
B6 vitamin:
2 mg
Összes folát:
565 µg
A vitamin (RAE):
1550 µg
E vitamin:
3 mg
K vitamin:
31 µg
B12 Vitamin:
5 µg
D vitamin:
4 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
6.5 g

zsír

Összesen:
4.5 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
34 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
89 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
20 mg
Foszfor:
94 mg
Kálium:
233 mg
Nátrium:
69 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
6 µg

szénhidrát

Összesen:
9.1 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
62.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
14 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
26 µg
A vitamin (RAE):
72 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
1 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

simonani
simonani / simonani Fri, 2010-10-01 11:17

Editke!
Majdnem elfelejtettem: a telefonod típusát írd be a keresőbe, ad egy honlapot, és biztosan van rajta letölthető program a pc feltöltéshez.Nekem sem ment egyik percről a másikra, de megéri rászánni az időt!
Jó nyomozást!
Ani.

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2010-10-01 10:05

Anika, Te nagyon ügyi vagy, hogy a műszaki dolgokhoz is értesz, mert addig ügyeskedsz, amíg rájössz a nyitjára. Egyszer talán én is megpróbálkozom a feltöltéssel, csak még nem jutottam el odáig, pedig elég sokat sütök, főzök. A tökfasírt csirkemellel egyébként nagyon-nagyon finom volt! Bármikor meg tudnám enni (most is). Üdvözlettel, Edit.

simonani
simonani / simonani Wed, 2010-09-22 14:31

Editke, nagyon szívesen, és ha tudok bármiben nagyon szívesen segítek!
Nagyon köszönöm a fotós elismerésed is, tudod pedig most kezdtem.
A kicsi lányomék a férjével "megsajnáltak" és névnapomra kaptam ezt a telefont, melynek a feltöltési módszert a net-ről nyomoztam ki.
Hülye természetem, hogy imádom az újdonságokat, és amit nem tudok nagyon szeretek utána nézni.
Júúúúj! De nem untatlak ezzel.
További szép napot:Ani,

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2010-09-22 12:30

Szia Ani!
Köszi a gyors választ és a jó tanácsot. Szerintem délután meg is sütöm. Darált csirkemellből gondoltam, előtte megpárolom és úgy teszem a többihez. Várom a további receptjeidet, további jó főzőcskézést! Apropó... nagyon szép a fotód is! Üdv. Edit.

simonani
simonani / simonani Wed, 2010-09-22 10:35

Editkém!
Bármilyen hússal készíthető, csak az a lényeg, hogy készre sütött, főtt legyen, mert a tökkel való sütés nem lesz elegendő, a hús készre sütéséhez- tehát nyers maradhat.
A másik fontos dolog - véleményem szerint, hogy elég kicsire legyenek vágva, hogy a tökkel viszonylag egy állagúvá lehessen kidolgozni.
Sok sikert a kísérletezéshez, és jó étvágyat, további szép napot!
Ani.

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2010-09-22 10:25

Kedves Ani!
Te nagyon kreatív vagy! Újra egy egyszerű alapanyagokból készült finomság. Szeretjük a tököt és így egy kis hússal megbolondítva a fiúk is jobban értékelik. Gondolod, hogy csirkehússal is elkészíthetném? Szép napot Neked! Edit.

372
közönséges tök 1 kg
burgonya 2 közepes db
darált sertéshús 25 dkg
tojás 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
finomliszt 15 dkg
kapor 1 csokor
sajt 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 ek
ecet 1 ek