r
Nosalty Logó

Kapros-tejszínes bárányraguleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Kapros-tejszínes bárányraguleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 632 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2527 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 79 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1338 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    640.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    819 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5943 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 632 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    137.1 g

Zsír

  • Összesen
    114.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5351.9 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1438 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    752 mg
  • Foszfor
    2034 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.6 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    2561.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3278 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    302 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1333 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23771 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 2527 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    306 micro
  • β-karotin
    735 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 79 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot hideg vízbe áztatjuk legalább 4 órára.
  2. A hagymát és fokhagymát apróra vágva, kacsazsíron üvegesre pároljuk, majd rátesszük a felkockázott bárányhúst, megborsozzuk, megsózzuk, hozzáadjuk a köményt és kissé megpirítjuk.
  3. Majd hozzáadjuk a felaprított zöldségeket és a hússal együtt pirítjuk, felöntjük 1 dl jó minőségű, száraz fehérborral és így pároljuk kicsit, mielőtt felöntjük vízzel.
  4. Miután a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a beáztatott, lecsepegtetett babot és így főzzük, míg megpuhul a hús is és a többi hozzávaló, végül hozzáadjuk a tejszínt, a felaprított kaprot, ha szükséges teszünk hozzá még sót és borsot, és az egészet összeforraljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 44315
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a finom levest készíthetjük akár a karácsonyi menü részeként is, vagy más ünnepi alkalomra. Nagyon kellemes az ízvilága.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek