r
Nosalty Logó

Kapros-tejfölös zöldbableves Angie konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Kapros-tejfölös zöldbableves Angie konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 785 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2359 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 68 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    992.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    873.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    1752 micro
  • β-karotin
    4507 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1333 micro
Összesen 785 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    136.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    646 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2977.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    693 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    1273 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    2621.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1799 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    261 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    267 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    450 micro
  • α-karotin
    5255 micro
  • β-karotin
    13520 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4000 micro
Összesen 2359 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    151 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 68 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, a répákat karikára, a zöldbabot darabokra, a burgonyákat félbe.
  2. Olajon dinszteljük a hagymát, majd rárakjuk a babot, pár perc múlva a répákat és a burgonyát.
  3. Majd megszórjuk a liszttel, a fűszerpaprikával, és fölöntjük a vízzel.
  4. Amikor megpuhultak a zöldségek, hozzárakjuk a kaprot, az ecetet, és beleütjük a tojásokat. Ne keverjük, 5-6 percet főzzük.
  5. A tejfölbe keverjünk egy keveset a levesből, majd keverjük bele a levesbe, így nem csapódik ki.
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6927
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

A szokásos zöldbablevesen kicsit módosítottam, ugyanis tejfölt sosem raktunk bele, és répát sem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek