r
Nosalty Logó

Kapros-petrezselymes raguleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Tomatotree
Kapros-petrezselymes raguleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1908 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 60 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    455.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1247 micro
  • β-karotin
    3523 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1542 micro
Összesen 319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133 g

Zsír

  • Összesen
    104.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4155.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    942 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    1821 mg
  • Nátrium
    853 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    2734.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2982 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    341 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    833 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    577 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    7479 micro
  • β-karotin
    21140 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    9249 micro
Összesen 1908 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    238 micro
  • β-karotin
    673 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát a felhevített olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a felkockázott húst. Fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés vizet aláöntve félpuhára pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és a borsót, felöntjük 1-1,5 l vízzel, sóval, borssal utóízesítjük, és a húst a zöldségekkel együtt puhára főzzük.
  3. A tejszínben elkeverjük a keményítőt, és behabarjuk vele a levest. Hozzáadjuk az apróra vágott kaprot és petrezselymet, majd az ecettel ízlésünknek megfelelően savanyítjuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 10610
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 12.

Ajánló

A habarást szűrőn keresztül engedjük bele levesbe, vagy pedig szedjünk ki a forró léből, és úgy egyenlítsük ki a leves és a habarás hőmérsékletét, hogy a keményítő (vagy liszt) ne legyen csomós.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kapros-petrezselymes raguleves
Tomatotree 262 recept

Erdélyben kínáltak hasonlóval, próbáltam leutánozni, finom lett, tartalmas, és nagyon bejön ez a savanykás leves-típus. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!