r
Nosalty Logó

Kapros karalábéleves húsgombóccal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Kapros karalábéleves húsgombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

leves

húsgombóc

Összesen 418 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

leves

húsgombóc

Összesen 2080 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

leves

húsgombóc

Összesen 54 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    891.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    645.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    568 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1485 micro
  • β-karotin
    3562 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 418 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.5 g

Zsír

  • Összesen
    112.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4457 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    977 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    1934 mg
  • Nátrium
    904 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    3229 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2841 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    379 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    531 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17809 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1046 micro
Összesen 2080 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    195 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

leves

húsgombóc

Elkészítés

leves

  1. A húsgombóchoz összedolgozzuk a darált hússal a reszelt fokhagymát, tojást, zabpelyhet, a kaprot finomra vágva, majd sózzuk-borsozzuk, kicsit állni hagyjuk. A massza állaga ne legyen túl száraz. Ezután vizes kézzel apró, kb. cseresznye nagyságú gombócokat formálunk belőle. Egy folpackkal bélelt tálcára rakjuk őket.
  2. Az olajon kevergetve párolni kezdjük a kisebb hasábokra vágott zöldségeket, sózzuk-borsozzuk, egy pici vizet alá öntünk, lefedjük, és félpuhára pároljuk.
  3. Ezután felöntjük a vízzel, felforraljuk, hozzáadjuk a gombócokat, és fűszerezzük, sóval-borssal és ételízesítővel, készre főzzük.
  4. A habaráshoz simára keverjük a tejfölt, tejszínt, lisztet és a maradék kaprot, majd egy merőkanál forró levessel hőkiegyenlítést végzünk, és a leveshez adjuk, jól kiforraljuk, szükség szerint után ízesítjük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 221
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11406
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kapros karalábéleves húsgombóccal
Katharosz 499 recept

Ismét egy ízletes, finom, tartalmas leves, csak ajánlani tudom.

Hozzávalók

leves

húsgombóc

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?