r
Nosalty Logó

Kapros juhtúróval töltött gomba

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mi van itthon
Kapros juhtúróval töltött gomba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 318 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 951 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 67 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 318 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1726.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1110.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 951 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 67 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombákat, ha kell megpucoljuk, a tönköket kiszedegetjük, és folyóvíz alatt leöblítjük. Szárazra töröljük és a kalapok alját egyenesre vágjuk, hogy a tepsiben ne dülöngéljenek.
  2. A tönköket apróra vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk a hagymát és a fokhagymát, rádobjuk a felaprózott gombát, borsozzuk és fedő nélkül pirítjuk. Nagyon kevés sót is tehetünk rá, de csak óvatosan, mert a juhtúró is sós. Kb 15 perc elteltével lehúzzuk a tűzről, kicsit hagyjuk hűlni.
  3. A juhtúrót kikeverjük 3-4 ek tejföllel, és összekeverjük a kicsit meghűlt gombapéppel.
  4. A gombakalapokat enyhén kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk és megtöltjük a juhtúrós gombával. Előmelegített sütőben megsütjük. A végén még egy kis reszelt sajttal is megszórhatjuk. Bármilyen körettel megállja a helyét, mi most salátával ettük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 29560
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kapros juhtúróval töltött gomba
Mi van itthon 92 recept

Gomba bármikor jöhet, töltve, rántva, pörköltként, levesként... tényleg nagyon szeretem. Munka után beugrottam a Lehel téri piacra, és mivel szép friss gombát láttam, rögvest vettem egy kilót, hozzá egy kis juhtúrót és máris megvolt a két fő hozzátevője a vacsorának.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek