r
Nosalty Logó

Kapros húsgombócleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kapros húsgombócleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A húsgombóchoz

Összesen 500 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A húsgombóchoz

Összesen 2001 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A húsgombóchoz

Összesen 55 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1240.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    774 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1057 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 500 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4963 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1305 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    584 mg
  • Foszfor
    1832 mg
  • Nátrium
    1077 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    3096 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4228 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    427 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1079 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 2001 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 55 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A húsgombóchoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Első lépésként előfőzzük a húsgombóchoz a rizst.
  2. A megtisztított, felaprított zöldségeket kevés olajon, 2-3 szál kaporral (ezt később kivesszük a levesből, csak az íze miatt kell) néhány percig pároljuk, közben megsózzuk. A maradék kaprot apróra vágjuk.
  3. Előkészítjük a húsgombócokat: az előfőzött, kihűlt rizst összegyúrjuk a darált hússal és a tojással. A vágott kapor egyik felével, sóval és őrölt borssal ízesítjük.
  4. A párolódó zöldségeket felöntjük vízzel. Ha szükséges, még sózzuk, rövid ideig főzzük. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk a masszából, a levesbe tesszük, majd készre főzzük. Egy-egy gombócon ellenőrizhetjük, hogy elkészült-e.
  5. Végül a levesbe szórjuk a maradék kaprot, levesszük a tűzről és felöntjük a tejszínnel. Ízlés szerint savanyíthatjuk a citrom kifacsart levével, esetleg a fehér héjától is megtisztított citromkarikákkal.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 25409
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Erdélyi kirándulásaink során ettünk hasonló leveseket, az ottani ízek felidézésére készült el ez a leves. A húsgombócok elkészítéséhez a rizst helyettesíthetjük egy-két megtisztított, nyersen lereszelt, levétől kinyomkodott burgonyával is.

Hozzávalók

A leveshez

A húsgombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek