r
Nosalty Logó

Káposztás pirog

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Miss Sweetly
Káposztás pirog
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 616 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 2466 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 214 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1317.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    889 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 616 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    126.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5268.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    922 mg
  • Nátrium
    3555 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    651.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    829 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    813 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1289 micro
Összesen 2466 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 214 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A káposztát kicsavarjuk, kicsit összevagdaljuk.
  2. A hagymát tisztítjuk, felaprítjuk, zsíron üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a káposztát.
  3. Néhány percig pároljuk, majd kevés bort öntünk hozzá, és addig folytatjuk a párolást, míg a folyadék teljesen elpárolog. Őrölt babérral és őrölt borssal, esetleg kevés sóval ízesítjük. Ha kihűlt, és szükséges, lecsorgatjuk.
  4. A tésztához: A lisztet összekeverjük a sütőporral, a közepén mélyedést képezünk, ebbe tesszük a puha, de nem olvadt vajat, a sót, és összemorzsoljuk.
  5. Ekkor hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és sima tésztává gyúrjuk. Golyó alakúra formázva, a hűtőben 45 percig pihentetjük.
  6. Ezután 2-3 mm vastagra nyújtjuk, egy jó nagy átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Ha kb.10 cm átmérőjű köröket szúrunk ki, akkor nagy pirogjaink lesznek. Ha kb. 7 cm átmérőjűt akkor kicsi pirogok, ami véleményem szerint jobb mint a nagyobb. Mindenki válassza ki a neki megfelelőt.
  7. A közepére halmozzuk a tölteléket, összehajtogatjuk, ujjunkkal összepréseljük, a szélét egy villával lenyomogatjuk így nem jön ki a töltelék és mutatós is lesz. A tetejét tojással megkenjük.
  8. A félhold alakú pirogokat kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített forró sütőben 200 fokon 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 304
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 38505
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 26.

Ajánló

Kiváló vendégváró, de ünnepi alkalmakkor is megállja a helyét. Munkahelyre, iskolába is lehet vinni. A tésztát tölthetjük még húsos,- pizzás,- gombás,- májas,- zöldséges, vagy bármilyen más töltelékkel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Sweetly 97 recept

A recept Édesanyám Reform szakácskönyvéből való. Amikor még kicsi voltam, mindig ezt kértem tőle, hogy készítse el nekem. Az egyik kedvencem volt és még máig is szeretem. Mostmár magam készítem a családnak. Az igazság az, hogy a tölteléknél 40 dkg savanyú káposztát írt a recept, de ehhez a mennyiségű tésztához annyira sok volt, hogy a fele megmaradt. Így bátorkodtam 25 dkg káposzta mennyiséget megjelölni. A tészta mennyiségéből kétszeri 30*30- as tepsi adag sült ki, hogy hány darab volt, nem számoltam meg. Tehát ha nagy a család vagy sok vendéget várunk, akkor dupla adaggal érdemes készíteni a tésztát, a töltelékhez pedig ekkor kell 40 dkg káposzta.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek