r
Nosalty Logó

Káposztás hallal töltött tészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
witch
Káposztás hallal töltött tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tötelékhez

Továbbá

Összesen 700 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tötelékhez

Továbbá

Összesen 2794 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tötelékhez

Továbbá

Összesen 227 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2289.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    1611 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    2761 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 700 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.2 g

Zsír

  • Összesen
    180.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9159.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    376 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1855 mg
  • Nátrium
    6442 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    680.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1028 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    863 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    11044 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 2794 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    746.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    525 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    900 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A tötelékhez

Továbbá

Elkészítés

A tötelékhez

  1. A felhevített olajon üvegesre pároljuk a hagymát. A káposztát, ha nagyon savanyú, akkor öblítsük le, és vágjuk kicsit össze, hogy ne legyenek méteres szálak. Adjuk a hagymához, pároljuk puhára.
  2. A halat alaposan csepegtessük le, keverjük össze a káposztával, meg a chilipehellyel.

Továbbá

  1. A tésztát főzzük ki. Töltsük meg a káposztás hallal. A bacont vágjuk félbe, és egy fél darabbal tekerjünk be egy töltött tésztát, fogvájóval rögzítsük. Rakjuk egy lapos tepsibe, amit kikentünk a 2 ek. olajjal. Szalonna helyett, meglocsolhatjuk tejföllel is.
  2. Az édesburgonyát megpucoljuk, megmossuk, hasábokra vágjuk. Sózzuk, borsot tekerünk rá. Betekerjük a baconcsíkokba. A szalonna itt is elhagyható, anélkül is finom.
  3. Forró sütőbe tolva megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 43x33x2.5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 427
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elkészítettem Bárányka Csirkecombok savanyú káposztával receptjét. Onnan megmaradt egy kevés savanyú káposzta, és nem tudtam mihez kezdjek vele.. Mi szeretjük a halat citromlével meglocsolva, ezért gondoltam savanyú-savanyú, hát a káposzta majd savanyítja a halat. De utána? Ez tűnt a legegyszerűbbnek, hogy tésztába tölteni, na meg a szalonna mániám. Persze, hogy abba kellett beletekerjem. Az édesburgonya is finom úgy. Egy tepsiben letudtam a köretet is. Szerintem sima burgonyával is finom lehet.

Hozzávalók

A tötelékhez

Továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!