r
Nosalty Logó

Káposztás csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Káposztás csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 817 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3268 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    73.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2280.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    1780 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 817 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.4 g

Zsír

  • Összesen
    293.2 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    754 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9121.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1264 mg
  • Nátrium
    7122 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1341.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3423 micro
Összesen 3268 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző nap:acsirkét feldaradoljuk és/vagy acsirkecombokathajlatnál csontig bevágjuk. Megszórjuk ételízesítővel.
  2. Az étel készítése előtt a savanyú káposztát egy léből kimossuk, ha nagyon savanyúnak érezzük.
  3. Megfelelő méretű tepsi alját a szalonnaszeletek felével kibéleljük, erre egyenletesen, lazán elterítjük a levéből kicsavart káposzta felét. A husokatbőrrel lefele eligazítjuk a káposzta ágyon, ezután ismét káposzta következik az előbb leírt módon. Végül a maradék szalonnával betakarjuk.
  4. Alufóliával szorosan lezárva, közepes hőmérsékletű sütőben kb. 1 órát pároljuk. A tepsit kivesszük a sütőből, a fóliát levesszük, és a húson szúrópróbát végzünk. Ha a hús puha, akkor a szalonnát, a felső káposztaréteget és a husokattányérra szedjük.
  5. Visszatesszük a káposztát, majd a szalonnát, tetejére a husokat, bőrrel felfelé. Sütőbe vissza helyezve erősebb hőmérsékleten addig sütjük, amíg a bőre ropogós nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35X24
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 51 alkalommal
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 20841
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 17.

Ajánló

Aki a csirke bőrét nem szereti, tálalás előtt húzza le, mert ha sütés előtt teszi, akkor a hús kiszárad! Friss kenyérrel kínáljuk. Jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

A finom savanyú káposztát nagyon szeretjük, természetesen a csirkecombot és a füstölt szalonnát is. Az ötlet adja magát, tehát együtt felséges. A férjem készítette először, ő szalmaözvegy vagy agglegény ételnek hívja, mert olyan egyszerű.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek