r
Nosalty Logó

Káposztás batyu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Káposztás batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 869 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 3475 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 217 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1001.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 869 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.4 g

Zsír

  • Összesen
    148.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4007.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    731 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    911 mg
  • Nátrium
    1969 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    511 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    673 micro
Összesen 3475 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 217 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Finom szálakra vágjuk a káposztát: csapókéssel, mi mással?
  2. Töltelék: lábasban hevítjük az olajat, hozzáadjuk a cukrot, lepirítjuk (karamellizáljuk), hozzáadjuk a finomra vágott káposztát, teljes lángon kevergetjük, míg az összes nedvességet elveszíti, megsül. Sózzuk, borsozzuk, kihűtjük.
  3. Amíg a töltelék hűl, dagasztjuk a tésztát: a foszlós kalácsnál leírtak szerint, az itt megadott mennyiségekkel. 2 buciban kelesztjük.
  4. Hűl a töltelék, kel a tészta. Amikor a tészta a duplájára kelt, négyszögre nyújtjuk: könnyű kézzel négyszögletesre formáljuk a bucikat - először az egyiket - sodrófával, bármilyen alkalmatos szerszámmal téglalapra nyújtjuk (nyújtottam én már tésztát a fakanál nyelével, az alufólia papírhengerével, sok mindennel. A sodrófa mégis a legjobb, de ha nincsen más?.... Nagy úr a szükség!)
  5. A négyszögletesre nyújtott tésztából 20 x 10 cm-es négyzeteket metélünk, a négyszögek közepébe helyezzük a kihűlt tölteléket, ráfordítjuk a tészta másik részét, lenyomkodjuk a széleit és olajozott tepsibe helyezzük a batyukat, olyan messze egymástól, hogy süléskor legyen helyük dagadni.
  6. Forró sütőben kezdjük a sütést, 10 perc után takarékon folytatjuk, míg szép pirosra nem sülnek a batyuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 169
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 53992
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 17.

Ajánló

A gyereknek tízóraira, bárkinek uzsonnára, Kártyapartihoz, italozáshoz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Káposztás batyu
Harmathy Ildikó 313 recept

A káposztás batyu a káposztás rétes rokona, csak praktikusabb, amikor a gyereknek kell tízórait csomagolni. Kártyapartikhoz is praktikusabb: nem lesz maszatos a kéz!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek