r
Nosalty Logó

Káposztás bableves ahogy witch készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Káposztás bableves ahogy witch készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Összesen 561 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Összesen 3362 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Összesen 98 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1675 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    903 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 561 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.3 g

Zsír

  • Összesen
    144.7 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10050 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    1591 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    1064 mg
  • Foszfor
    1798 mg
  • Nátrium
    5415 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    91 mg

VÍZ

  • Összesen
    2630.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2074 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    1123 micro
  • β-crypt
    249 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1955 micro
Összesen 3362 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 98 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A babot előző este hideg vízbe beáztatjuk. Másnap leöntjük az áztató vizet róla, nagy fazékba rakjuk, felöntjük vízzel. Babérlevéllel ízesítve felforraljuk, sózzuk, és kis lángon főzzük.
  2. Az 1 ek megolvasztott zsíron a kockára vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a káposztát (ha túl savanyú, akkor leöblítjük), és félig megpároljuk.
  3. Amikor a bab kezd puhulni, beleöntjük a káposztát, együtt főzzük készre.
  4. A rántáshoz zsíron megpirítjuk a lisztet, tűzről lehúzva elkeverjük a paprikával, és vízzel fokozatosan hígítva felforraljuk. A levest állandóan keverve beleöntjük, egyet rottyantunk rajta.
  5. A kolbászt karikára vágva megpirítjuk, és ízlés szerint tálaláskor adjuk a leveshez a tejföllel együtt.
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8238
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 05.

Ajánló

Friss, ropogós kenyérrel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jönnek a hideg napok, ilyenkor jól esik ez a tartalmas leves.

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek