Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kanos Morgen "végzete" a vadasban recept

hozzászólások (20)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Kálium
Mangán

TOP Vitaminok

K Folát B3 A

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
126.1 g

zsír

Összesen:
91.2 g
Telített zsírsav:
23 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
31 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
17 g
Koleszterin:
357 mg

ásványi anyagok

Összesen:
7.9 g
Kalcium:
441 mg
Vas:
14 mg
Magnézium:
393 mg
Foszfor:
1585 mg
Kálium:
4127 mg
Nátrium:
1285 mg
Cink:
12 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
4 mg
Szelén:
208 µg

szénhidrát

Összesen:
299.9 g
Összes cukor:
73 g
Élelmi rost :
34 g

víz

Összesen:
1747.2 g

vitaminok

Összesen:
0.2 g
C vitamin:
139 mg
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
50 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
8 mg
B6 vitamin:
2 mg
Összes folát:
836 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
2153 µg
E vitamin:
8 mg
D vitamin:
1 µg
K vitamin:
340 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
504.3 g

zsír

Összesen:
364.8 g
Telített zsírsav:
90 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
127 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
69 g
Koleszterin:
1428 mg

ásványi anyagok

Összesen:
31.5 g
Kalcium:
1764 mg
Vas:
63 mg
Magnézium:
1572 mg
Foszfor:
6340 mg
Kálium:
16507 mg
Nátrium:
5137 mg
Cink:
50 mg
Réz:
5 mg
Mangán:
20 mg
Szelén:
831 µg

szénhidrát

Összesen:
1199.4 g
Összes cukor:
292 g
Élelmi rost :
147 g

víz

Összesen:
6988.9 g

vitaminok

Összesen:
0.9 g
C vitamin:
563 mg
Tiamin - B1 vitamin:
11 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
6 mg
Niacin - B3 vitamin:
209 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
34 mg
B6 vitamin:
13 mg
Összes folát:
3347 µg
B12 Vitamin:
6 µg
A vitamin (RAE):
8611 µg
E vitamin:
42 mg
D vitamin:
4 µg
K vitamin:
1361 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
4.8 g

zsír

Összesen:
3.5 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
14 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
16 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
14 mg
Foszfor:
59 mg
Kálium:
157 mg
Nátrium:
48 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
8 µg

szénhidrát

Összesen:
11.4 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
66.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
5 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
32 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
81 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
12 µg

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pataygyz
Zoli / pataygyz Mon, 2012-09-17 08:17

Kedves Éva !
Nem vagyok egy kukacoskodó kakas. Nem beszélve arról , hogy el se mennék hozzátok kakasnak, mert nem szeretném úgy végezni, mint Morgen. A fényképen viszont orsótészta van és nem makaróni. Ez is tészta, az is tészta és mindkettő jól megy a vadas , vagy a pörkölt kakashoz. Jó bográcsos tippet adtál a recepttel. Köszönöm ! Kukuríííkúúú !!!
Zoli

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-09-17 09:54

Kedves pataygyz!

Igaz teljesen, hogy makaróni van írva, mert általában azzal esszük, vagy burgonyagombóccal, sőt!! zsemlegombóccal is, akár kakas, akár sertés, akár pulyka, akár nyusziból van a vadas.
Ekkor ez volt itthon, mi tagadás,nem írtam le ezt, hogy kivételesen orsótésztával készült.
De remélem, hogy aki elkészíti, a kedvenc felsorolt vagy más általa finomnak ítélt köretet fog készíteni és ízleni fog úgy is.
Remélem azt is, hogy az ötletadás után, beszámolsz arról, micsoda bográcsos csoda született meg.:-O
Én se szeretem a kakasokat bántani, de ez kissé kihúzta anno, azt a bizonyos gyufát, kot-kot kotkodács!!! :-o
Szép napot és hetet kívánok!
Éva-Anyóca

anyanéna
anyanéna / anyanéna Sat, 2012-02-18 09:46

Aranyos a történet.:)
Ha lesz kakasom, kipróbálom! :)
Isteniek a receptjeid.
Jó hétvégét!!!!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-02-04 14:03

Kedves Aaaniii!

Köszönöm szépen, a receptet én is készítettem már sertésből, pulykából is, és ilyen édes változatban is finom,- régen nem hittem volna el, a fűszeresebb, boros-borsos változatot tanultam, de hát,.... az ember lánya mindig tanul, és nagyon finom.:-)))

A kakasod remélem " örömmel veszi", hogy ily módon lesz elkészítve.:-)
Remélem, sikerülni fog.:-)

A Lajos? Kecskének is jó név, olyan komoly. :-))
Hát, ha ilyen gondokat okoz, azaz bevadul, akkor érdemes lesz vadasnak lennie, ha sikerül elkészíteni, írd meg, milyen eredménye lett, hogy ízlett, kíváncsi lettem.
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

Aaaniii
Aaaniii / Aaaniii Sat, 2012-02-04 09:25

Hát ez a név, ez a sztori óriási!!! :-)
A vadas meg egyenesen fenséges lehet, egyik kedvencünk, még a kislányom is megeszi! Igaz, kakasból még nem csináltam, de ha anyósom pörköltjére gondolok, ez csak jó lehet!
Idén a tyúkok mellé tervezünk kakast is venni, és majd ha eljön az ô ideje, tuti, hogy a Te recepted fog eszembe jutni! :-)

Aaaniii
Aaaniii / Aaaniii Sat, 2012-02-04 09:28

Ja igen, nálunk Lajos, a kecske olyan, mint nálatok volt a kakas, én nem is merek bemenni hozzá...lehet, hogy egyszer kecskevadas lesz? :-)))))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-10-13 21:53

Kedves Bea-68!

Hát igen, a vadast, mivel sok csodás finom zöldséggel készül, és a kakas, mivel sokáig fő-valahogy ezért hoztam össze, és a kakas húsa, nagyon jól átvette a zöldségek és fűszerek ízét:-)) Nem csoda, annyi idő alatt, amíg főtt:-))
Igen, mi elég sok mindenbe rakunk fokhagymát, húsleves hacsak nem zöldborsós csirkeaprólék, -akkor még abba is, vagy sima csontleves,...sok-sok mindenbe, el nem rontja:-)))
Azt, hogy a zöldséget (fehérrépát) ,és a répát, meg a paszternákot főzés után, csak villával áttörte anyósom,( teljesen puha lett az összes zöldség! ), és a karamellizált cukor és majonézes tejföl, mindezeket az anyósomtól tanultam, -ugyanis a férjem, az anyukám, vörösboros-marhahúsos, sok őrölt borssal járó, turmixolt variációját nem tudta megenni, nem szerette,erős volt neki,- és mivel a vadast szeretjük, igaz ez volt az első kakas, de valahogy kompromisszumot kellett kötnöm,- és most már bármilyen húsból csinálom, kivétel marha: jól áttörve a zöldségek,(vagy turmix) , és majonézes,karamelles ízvilággal:-)))
Burgonyagombóccal, vagy zsemlegombóccal, esetleg makarónival:-))
Tejföllel tálalva, fantasztikus:-)
Nagyon szép hetet kívánok, bár hamarosan beköszönt a hideg ősz:-)
Éva-Anyóca

Bea-68
Bea-68 Tue, 2011-10-11 18:50

Kedves Éva!
Imádom a vadast, bármikor bármennyit meg tudnék enni belőle, legyen akár marhahúsból, vadból, nyúlból elkészítve. Kanos szárnyasból még sose főztem, de ami késik, nem múlik. A Te recepted egy kicsit más, mint amit anyukámtól tanultam, mi nem szoktunk bele fokhagymát főzni, és a majonéz is újdonság nekem, de ki fogom próbálni így is, ahogy Te főzöd.
Üdv:
Bea

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-12-09 09:25

Kedves Big Boss!Örülök, hogy a receptem szörfözés közben megtetszett.:-) Én is szoktam ilyeneket csinálni, és akkor aztán nincs megállás, el kell készítenem a felfedezett csodát.
A paszternák, olyan fehér, mint a zöldség, más néven fehér répa, ízre a kettő között van, édeskés mint a répa, de van jellegzetes íze,ami inkább zöldség, ugyanakkor, megvan a saját egyedi ízvilága is. A zöldjét nem lehet használni!!.Én, illetve mi szeretjük, Zöldségesnél tutira kell kapnod.Sokan kihagyják, sokan imádják.Nem nagyon van átmenet.Próbáld ki vele,ha pucolás közben esetleg az illata, vagy ha nyersen is megkóstolod az íze nem tetszik, még akkor sincs baj, nem teszed bele. Legfeljebb burgonyával, tejszínnel, krémlevest készítesz belőle. Remélem sikerülni fog! Szép napot és köszi! Éva-Anyóca

Big Boss
Big Boss / Big Boss Thu, 2010-12-09 00:44

Kedves Éva-Anyóca! Most éppen szörfözgetek,keresek valamit. Biztosan te is voltál már így. Ennék valamit, de nem tudom mit!Hát ez a recept, a név, a sztori!Kaptam tőled feladatott. Holnap keresnem kell egy kakast!De a lényeg, megtaláltam, amit kerestem. Köszönöm... Üdv. Dénes ui: Lehet buta vagyok, de mi az a paszternák?

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-08-19 16:07

Mártika és Feri!Volt, alapanyag bőséggel, sok zöldségfélével, és szerencsére kakasból is jól sikerült, eddig sertés, meg pulykacomb volt a soron, leginkább pulyka, de nem tartott sokáig, a fiam szerint:isteni volt anyukám, és egész egyszerűen csak a végén beszélt, az elején még mindenki mondott jó étvágyat a másiknak, aztán egy szót se, csak a félig kiürült tál!!Másnapra gondoltam, elrakom ebédre, nem lehetett,már melegítették,ez volt a vacsi is!!Hogy az én fiam mennyit tud enni?!A lány is, de azt mondják 21 éves korukig nem győzi az ember etetni, és húst hússal, és lehetőleg legyen minden nap, vagy kétnaponta édesség is.Ezért sütök, mert jobb, mint a sok csoki.Nekünk is jut, ami nem utolsó szempont, és ráadásul mennyiségileg és árban is jobban kijövök.Köszi,remélem, megfőzöd, egyszer.A másik változata, borsosabb és vörösboros.Akkor kihagyod a majonézt és a karamellt, a tejfelt csak annak aki szereti a végén.Mustár akkor is kell!!!Jó és szép napot!Éva-Anyóca

taksi
Mártika és Feri / taksi Thu, 2010-08-19 09:54

Kedves Éva anyóca!

Szegény Kanos Morgen a kakas a vadasba került.
Látom bőven volt belőle.
Szívesen megkóstoltuk volna.
Üdvözlettel:
Mártika és Feri

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-08-05 23:21

Mrs.Smith!Neked is köszönöm!Jönnek a receptek, csak majd szépen lassulnak, mert az a bizonyos mumus a suli beáll, és kevesebbszer leszek géphez engedve, de azért főzök és fényképezünk, és fel lesz rakva, csak kicsit lehet lassabban kerül fel.De lesz.Éva

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2010-08-01 00:25

Kedves Éva! Nagyon örülök, hogy sikerült rábeszélnünk, hogy tegyél fel recepteket! :) Igazán tetszik a recept is és a story is! Add át köszönetünket a gyerekeidnek is! A legjobbakat: Mrs Smith

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-07-31 21:26

maria_0725!Nagyon köszi, de őszinte leszek, a gyerekeim a film alapján, adták ezt a nevet a kakasnak.Megérdemelten!!!!!Én már csak a nevéhez illő ételt találtam ki.Köszi!Éva-Anyóca

2516
kakas 2.8 kg
vöröshagyma 3 nagy fej
fokhagyma 1 fej
babérlevél 4 db
négyszínű bors 0 ízlés szerint
mustármag 2 kk
fekete bors 2 tk
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
paradicsom 1 db
tv paprika 1 közepes db
pasztinák 6 nagy db
sárgarépa 6 nagy db
fehérrépa 6 nagy db
petrezselyem 1 csokor
zeller 1 közepes db
víz 2.5 l
cukor 12 ek
finomliszt 4 evőkanál
víz 2 dl
majonéz 7 ek
mustár 5 ek
makaróni 75 dkg
1 kávéskanál
napraforgó olaj 1 ek