r
Nosalty Logó

Kandírozott narancshéj Bjkatától

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Bjkata
Kandírozott narancshéj Bjkatától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 0% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 797 kcal
  • 0% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 0% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.1 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 200 kcal
  • 0% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    5 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 797 kcal
  • 0% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.1 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A narancsokat nagyon erősen megmossuk, meghámozzuk, a fehér részét eltávolítjuk a héjaknak.
  2. Tetszőleges formájú darabokra vágjuk.
  3. 1 napig hideg vízben állni hagyjuk.
  4. Másnap a vizet leöntjük róla.
  5. Vizet forralunk, amibe beletesszük a narancshéj darabokat. A víz lepje el a héjakat!
  6. 6-7 percig főzzük lassú tűzön, majd leszűrjük. Hideg vízzel leöblítjük.
  7. 2 dl vízben forraljunk fel 15-20 dkg kristálycukrot.
  8. Tegyük bele a narancshéjakat, és főzzük őket addig a cukros szirupban, amíg szép üvegeseklesznek.
  9. Szedjük ki a szirupból, csepegtessük le.
  10. Ízlés szerint megforgathatjuk az elhűlt narancshéjakat kristálycukorban, de csokoládéba mártva is elkészíthetjük. Ebben az esetben elég, ha csak az egyik felét mártjuk a csokiba.
  11. Ha apró darabokra vágjuk, gazdagíthatjuk vele a karácsonyi püspökkenyerünket. Én ebből a célból készítettem.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 225
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 27590
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 06.

Receptkategóriák

A karácsonyi püspökkenyér elképzelhetetlen kandírozott narancshéj és citromhéj nélkül. Nagyon könnyen elkészíthető, és illatával megédesíti a karácsonyi készülődést.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek