r
Nosalty Logó

Kakaspörkölt túróssusza ágyon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Kakaspörkölt túróssusza ágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

pörkölthöz

csuszához

Összesen 1008 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

pörkölthöz

csuszához

Összesen 4029 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

pörkölthöz

csuszához

Összesen 173 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1223.9 g
  • Cink
    134 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    104 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    61 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 1008 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.5 g

Zsír

  • Összesen
    234.3 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4895.5 g
  • Cink
    535 mg
  • Szelén
    294 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    417 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    2186 mg
  • Nátrium
    610 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1258.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    54 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    242 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    805 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 4029 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

pörkölthöz

csuszához

Elkészítés

pörkölthöz

  1. A kakast feldaraboljuk, és a nemes részeit félretesszük pörköltnek. A hagymát és a paprikát felaprítjuk.
  2. A hagymát üvegesre pirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk az apró darabokra vágott paprikát. Összesütjük. Ezután következik a kakashús, amit kevergetve fehéredésig sütünk.
  3. A húst meghintjük sóval és fűszerpaprikával. Megkeverjük, majd felöntjük forró vízzel, és készre főzzük a pörköltet. Ha szeretjük, tegyünk bele erős paprikát vagy egy parányi erős pistát.
  4. Amikor készre főtt a pörkölt, egy mokkáskanálnyi lisztet keverjünk el egy kevéske vízzel, öntsük bele a pörköltbe. Ezzel tesszük sűrűbbé a zaftot.

csuszához

  1. A szalonnát vágjuk apró kockákra, és süssük ki pörcnek. A tésztát főzzük ki sós, lobogó vízben, majd szűrjük le.
  2. A leszűrt tésztára tegyük rá a szalonnazsírt a pörccel, kevéske olajat, sót, túrót és tejfölt. Jól keverjük össze.
  3. A túrós csuszát borítsuk egy kis méretű tepsibe vagy egy tűzálló tálba. Egyengessük el a tetejét. Tegyük rá a kakashúst, és öntsük rá a zaftot.
  4. Tegyük előmelegített sütőbe, és kb. 10 percig süssük át. Ezután langyosra hűlve tegyük asztalra.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 11585
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaspörkölt túróssusza ágyon
Lizinka_ 589 recept

Kedves kolléganőm meglepett egy zsenge húsú kakaskával. Javasolta, hogy túrós csuszával készítsem el. Megvalósítottam az ötletet, ami nagy sikert aratott a családban.

Hozzávalók

pörkölthöz

csuszához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?