r
Nosalty Logó

Kakaspecsenye

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Kakaspecsenye
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 954 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3817 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1245 micro
  • β-karotin
    3181 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 954 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    207.7 g

Zsír

  • Összesen
    251.9 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3441.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1789 mg
  • Nátrium
    882 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1251.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1779 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    512 micro
  • α-karotin
    4980 micro
  • β-karotin
    12723 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28765 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 3817 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    208 micro
  • β-karotin
    533 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1204 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Zománcos kacsasütőtálat használtam.
  2. A kakas két combját kettévágjuk, a mellét feldaraboljuk, majd ahúsdarabokat a két szárnyával együtt sózzuk, borsózzuk, majd lisztben megforgatjuk.
  3. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a húsdarabokat elősütjük benne.
  4. A sült hús darabokat átrakjuk a pecsenyetálba, köré rakjuk a répát és a vöröshagymát.
  5. A maradék pecsenyeszafthoz vajat adunk, felolvasztjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, a babérlevelet kicsit átpirítjuk, felöntjük a borral, borecettel, kiforraljuk, és a húsra öntjük, kakukkfűvel megszórjuk, és utána fűszerezzük.
  6. Lefedve előmelegített sütőben puhára pároljuk. Az időtartam attól függ, hogy a kakas milyen öreg volt. Köret: apró burgonyalángos vagy burgonyafánk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 18579
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaspecsenye
Katharosz 499 recept

Különleges ünnepi étel, nagyon finom ízek és zamatok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek