r
Nosalty Logó

Kakaós-túrós-mákos kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A konyha világa
Kakaós-túrós-mákos kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Barna tészta

Mákos tekercs tésztája

Mákos tekercs tölteléke

Fehér krém

Összeállítás

Összesen 1156 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Barna tészta

Mákos tekercs tésztája

Mákos tekercs tölteléke

Fehér krém

Összeállítás

Összesen 9254 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Barna tészta

Mákos tekercs tésztája

Mákos tekercs tölteléke

Fehér krém

Összeállítás

Összesen 275 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1375.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    611 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 1156 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.5 g

Zsír

  • Összesen
    536.6 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    844 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11007.3 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    3110 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    1151 mg
  • Foszfor
    4884 mg
  • Nátrium
    1652 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    914 g
  • Cukor
    402 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

VÍZ

  • Összesen
    708.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    961 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    576 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    949 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1417 micro
Összesen 9254 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 275 Kcal

Hozzávalók

Barna tészta

Mákos tekercs tésztája

Mákos tekercs tölteléke

Fehér krém

Összeállítás

Elkészítés

Barna tészta

  1. A tojás habosra keverjük a cukorral, majd kanalanként hozzáadjuk az olajat, belekeverjük a joghurtot.
  2. A darát összekeverjük a darált dióval, sütőporral, kakaóval, majd a tojásos masszához vegyítjük. Összeforgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt, 20x30 cm-es tepsiben, 180°C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 25-30 perc alatt megsül.
  4. Kihűtjük.

Mákos tekercs tésztája

  1. A lisztet elkeverjük túróval, cukorral, sütőporral, hozzáadjuk a tojást, olajat, tejfölt.
  2. Tésztává gyúrjuk. Négy részre osztjuk.
  3. Az egyik tésztát enyhén lisztezett munkalapon 20x30 cm-re nyújtjuk, rákenjük a mák töltelék negyedét.
  4. Hosszabbik oldalának az egyik szélére szorosan, egymás után felsorakoztatjuk a mák töltelékre a lecsepegtetett meggy negyedét, majd a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük.
  5. A többi három tésztát is így töltjük-csavarjuk fel.
  6. Az elkészült rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egymástól kicsit távolabb.
  7. 180°C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel, kb. 20-25 perc alatt megsül.
  8. Kihűtjük.

Mákos tekercs tölteléke

  1. A darált mákot összekeverjük cukorral, forralt tejjel leöntjük.
  2. Kihűtjük.

Fehér krém

  1. A hideg habtejszínt habfixálóval felverjük.
  2. A mascarponét összekeverjük a cukorral, túróval, hozzáadjuk a felvert tejszínhabot.
  3. Ha úgy ítéljük meg, hogy a krém éjszaka nem fog megdermedni, lehet bele zselatint tenni.

Összeállítás

  1. Egy magas falú tepsibe helyezzük a kihűlt barna lapot.
  2. Rárakjuk a kihűlt 4 db mákos tekercset, a barna tésztán elosztva, egymástól kicsit távol.
  3. A tekercseket befedjük a fehér krémmel. Felül is bőven (ezért kell a magas tepsi), a tekercsek közé is kenünk a krémből.
  4. Éjszaka hűtőszekrényben áthűl.
  5. Szeletelés: Elsőnek a rövidebb oldalából vágunk egy csíkot, majd a csíkokat 4-4 darabra vágjuk, a tekercsek mellett, hogy mindkét oldalán legyen krém is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 9972
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós-túrós-mákos kocka
A konyha világa 70 recept

Egy kicsit  időigényes elkészíteni, de nagyon kiadós, gazdag sütemény. Az összeállítást egy magas tepsiben érdemes elkészíteni, ahol a tekercsekre felül is bőven lehet krémet teríteni. Aki úgy ítéli meg, hogy a fehér krém túl laza, a hűtéstől nem fog megdermedni, az tegyen bele zselatint.

Hozzávalók

Barna tészta

Mákos tekercs tésztája

Mákos tekercs tölteléke

Fehér krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek