r
Nosalty Logó

Kakaós puncstorta bagoly formában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tóth Bernadett
Kakaós puncstorta bagoly formában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 755 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 6050 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 313 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.5 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 755 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.5 g

Zsír

  • Összesen
    190.4 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4032.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    600 mg
  • Foszfor
    1792 mg
  • Nátrium
    898 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    931.9 g
  • Cukor
    458 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    409 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    623 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    1183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    621 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2048 micro
Összesen 6050 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 313 Kcal

Hozzávalók

Piskótához

Töltelékhez

Díszítéshez

Elkészítés

Piskótához

  1. A tojássárgáját a vízzel és a cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, majd beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
  3. A töltelékhez a hozzávalókat összegyúrjuk.
  4. A masszát két részletben megsütjük. Két különböző méretű tálat (17 és 20 cm átmérőjű) körbevágunk a piskótákon. A tálakat kibéleljük alufóliával, és kirakjuk a piskóta maradékokkal.
  5. Majd beletesszük a tölteléket, és a tetejére a két kivágott karikát tesszük.
  6. Kicsit betesszük a hűtőbe, majd mindkét tálból kiborítjuk a tésztát, és barna marcipánnal bevonjuk. (Egy interneten talált kép alapján vágtam ki marcipánmasszából a bagoly különböző részeit, majd lefestettem ételfestékkel.)
  7. Száradás után vízzel felragasztjuk a megfelelő helyre.
  8. A babapiskótát, az étcsokit és a kakaót kimérjük, a többin ízlés szerint változtathatunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1562
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós puncstorta bagoly formában
Tóth Bernadett 48 recept

Férjem unokaöccse kapta ballagására ezt a bölcs bagoly tortát.

Hozzávalók

Piskótához

Töltelékhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek