r
Nosalty Logó

Kakaós-meggyes süti 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Kakaós-meggyes süti 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 1460 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 8755 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 314 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    85.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1038.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.8 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    640 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    605 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 1460 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.1 g

Zsír

  • Összesen
    512.9 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    231 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    146 g
  • Koleszterin
    1118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6230.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    1439 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    2601 mg
  • Nátrium
    1517 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    952.8 g
  • Cukor
    428 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3838 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    85 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    390 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    951 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3631 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2488 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1574 micro
Összesen 8755 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 314 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A 6 tojássárgáját, a cukrot, a margarint jó habosra kikeverjük. Beleöntjük a tejet, az olajat, a vaníliás cukrot. Hozzáadjuk sütőporral elkevert lisztet, az egészet összedolgozzuk.
  2. A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan a tésztába forgatjuk.
  3. Kivajazunk, kilisztezünk egy tepsit.
  4. A tészta feléből a tepsibe össze-vissza halmokat rakunk.
  5. A másik felét összekavarjuk a szitált kakaóval, és a sárga tészta hézagaiba kanalazzuk.
  6. A tetejét a lecsepegtetett meggyel kirakjuk.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük.
  8. A krémhez a meggylében a cukorral a pudingot megfőzzük. Pici vízzel pótolhatjuk, hogy a 4 dl meglegyen.
  9. Ha kihűlt, a margarinnal habosra keverjük.
  10. A krémet a meggyréteg tetejére simítjuk.
  11. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, az olajat belekeverjük. A mázzal bevonjuk a sütemény tetejét.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 242
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 26279
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 17.

Ajánló

A sütit elkészítés után jó, ha 1 napig pihentetjük. Tálaláskor, meleg vízbe mártott késsel szeleteljük. Ne ijedjünk meg, ha a nyers massza a tepsibe - mikor halmokat rakunk - összefolyik. A képzeletbeli hézagokba nyugodtan kanalazzuk bele a barna masszát, ha kisül, megmarad a tarkasága.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós-meggyes süti 2.
Olaszné Anci 191 recept

Valami finomat akartam sütni, és elővettem a régebbi Vidék íze számait. A 2009 októberi számban megtaláltam ezt a finom süteményt. Nem is tudom, hogy siklottam el felette akkor, mert nagyon finom! Akik a meggyes ízeket kedvelik, azoknak szeretettel ajánlom. A hozzávalókon apróságokat változtattam, pl. vettem le a cukor mennyiségéből a tésztánál és a krémnél is, mert szerintem így is elég édes. Ha van kedvetek és időtök próbáljátok ki, mert vendégváró süteményként is megállja a helyét!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek