r
Nosalty Logó

Kakaós-fahéjas csíkos keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hajni.SZ
Kakaós-fahéjas csíkos keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1125 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4502 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 429 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 1125 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.7 g

Zsír

  • Összesen
    210.9 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3036.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    754 mg
  • Nátrium
    1671 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    594.3 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1710 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1678 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 4502 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 429 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Liszt, vaj, porcukor, rum (vagy rumaroma) és só keverékéből tésztát készítünk. A massza egyik felébe kakaót, fahéjat és tejet gyúrunk. Mindkettőt fóliába csomagolva 2 órát hűtjük, vagy a gyorsabb hűtés érdekében a fagyasztóba tesszük 15-20 perce.
  2. Hűtés után mindkét tésztát megfelezzük. Tehát lesz két fehér és két csokis tésztánk.
  3. Csíkos tészta: egy fehér és egy barna tésztából két 15x22 cm-es lapot nyújtunk. Tojásfehérjével bekenjük a fehér tésztát, ráhelyezzük a csokisat, majd hosszában 3 egyenlő részre vágjuk, azaz 3 db 5x22 cm-es tésztánk lesz. Ebből kettőt bekenünk tojásfehérjével. Egymásra helyezzük, végül rátesszük a harmadik tésztát is, amin nincs tojásfehérje. Fóliába csomagoljuk.
  4. Csiga tészta: a kétféle színből egy-egy lapot nyújtunk tetszés szerinti nagyságúra/vékonyságúra. (Én ezt is 15x22 cm-es formára nyújtottam.) A fehér tésztát megkenjük tojásfehérjével, ráhelyezzük a barna tésztát, azt is bekenjük, majd feltekerjük. Fóliába csomagoljuk.
  5. A formákat ismételten 2 órát hűtjük, vagy a gyorsabb hűtés érdekében a fagyasztóba tesszük 15-20 perce.
  6. Hűtés után a tésztákat felszeleteljük (egy forma kb. 1 cm széles), és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. Legyen köztük elegendő távolság, mert egy kicsit megnőnek, függetlenül attól, hogy nincs benne sütőpor. (Nekem 20 db forma lett a csíkos téglalapból és 20 db a csigából.)
  7. Előmelegített sütőben tepsiként (nekem 2 tepsibe fért bele) 10-12 percig sütjük. (Gázsütőben lehet hamarabb is elkészülnek. Figyeljünk, nehogy túlsüssük!)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8945
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós-fahéjas csíkos keksz
Hajni.SZ 10 recept

2002-ben akadtam erre az édes keksz süti receptre, a "Lisa karácsonyi finomságok" különkiadásában. Nagyon megtetszett, és még akkor el is készítettem. A napokban ismét a kezembe került az újság, így ismét az asztalra került ez a finomság. Nagyon jó a tésztája, és az ízvilága számomra tényleg a karácsonyi hangulatot idézi elő...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?