r
Nosalty Logó

Kagylós pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Tubicám
Kagylós pizza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pizzaszósz

Tészta

Feltét

Összesen 842 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pizzaszósz

Tészta

Feltét

Összesen 6744 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pizzaszósz

Tészta

Feltét

Összesen 181 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3108.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    539 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    1959 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7156 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 842 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    365.7 g

Zsír

  • Összesen
    241.7 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    699 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24866.1 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    523 mg
  • Kálcium
    4315 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    548 mg
  • Foszfor
    3709 mg
  • Nátrium
    15674 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    735.6 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1584.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1932 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    412 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    964 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1709 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2666 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    57247 micro
  • Lut-zea
    1686 micro
Összesen 6744 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1535 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

Pizzaszósz

Tészta

Feltét

Elkészítés

Pizzaszósz

  1. Felaprítjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Belenyomjuk a fokhagyma gerezdeket, majd felöntjük a paradicsomlével. Ízesítjük sóval, borssal, és közepes lángon hagyjuk főni kb. 15 percet.
  2. Hozzáadjuk a ketchupot, a fokhagymaport, és sűrűre főzzük.
  3. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a szárított zöldfűszereket. Kicsit kihűtjük a szószt.

Tészta

  1. Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. Az átszitált liszthez hozzáadjuk a sót és az olajat. Beledolgozzuk a tésztába a felfuttatott élesztőt, majd apránként adagolva hozzá a maradék tejet szép simára, hólyagosra gyúrjuk.
  3. Nedves ruhával letakarva, meleg helyen legalább 1 órát kelni hagyjuk a tésztát. (A tésztacipó tetejét lekenhetjük egy kis olajjal, nehogy kiszáradjon.)
  4. Miután megkelt a tészta, 4 cipóra osztjuk. Minden cipót kézzel kerekre nyújtunk, húzunk, és a pizzasütő-formába illesztjük, a széleit vastagabbra hagyjuk. (Az adagból 4 db 33 cm átmérőjű kerek pizzánk lesz.)

Feltét

  1. A kagylót sós vízben pár perc alatt megfőzzük, és leszűrjük. A sajtot lereszeljük, a sonkát vékony szeletekre vágjuk. A gombát lecsepegtetjük, az olajbogyót felkarikázzuk.
  2. A kinyújtott pizzatészta tetejét jó vastagon lekenjük pizzaszósszal, majd 5-10 percre 250 C fokra előmelegített sütőbe toljuk, és elősütjük.
  3. Kivesszük az elősütött tésztát a sütőből, megkenjük ismét szósszal, és rátesszük a sonkát, gombát, amit jó sok sajttal befedünk. Visszatoljuk a sütőbe, és készre sütjük. Amikor már szépen elolvadt a sajt, és kezd pirulni itt-ott, akkor kivesszük. Belenyomkodjuk az olvadó sajtba a főtt kagyló szemeket és az olajbogyót.
  4. Tálalás előtt friss oregánót és kakukkfüvet tépkedünk a tetejére, és körben a megpirult pizza szélét (ecset segítségével) olajjal lekenjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 80 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2156
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 05.

Ajánló

A feltét hozzávalók mennyiségei a 4 pizzához kerültek feltüntetésre, de ebben a tekintetben bátran variálhatunk ízlésnek megfelelően. A paradicsomszószos elősütést azoknak ajánlom, akik (mint jómagam) hagyományos konyhai sütővel (és nem kemencében sütéssel) manővereznek, mert így a tészta ropogósra sül, a feltétek viszont nem kozmálnak oda, és nem száradnak ki. A végeredmény pedig roppanó tésztájú, szaftos és zamatos, nyúlósan olvadó sajtos pizza lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kagylós pizza
Tubicám 33 recept

Nálunk ez a pizza a kedvenc, amit rengeteg próbálkozás után sikerült véglegesíteni, és a család ízlésére formálni. Főleg a tésztát illetően kellett kompromisszumra jutni, mivel ez nem egy tipikus pizza-tészta recept, de az én személyes kritikusaimnál ez vált be. Azt szereti mindenki, hogy vékony (de nem túlságosan), ahol kell, a sok szósztól szaftos és puha, de mégis ressre sül. Ami a kagylós feltétet illeti, ez csak egy extra verzió, amit a tengerimádó családunk igazi ínyencségként bármikor előszeretettel fogyaszt.

Hozzávalók

Pizzaszósz

Tészta

Feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!