r
Nosalty Logó

Kagylóhúsos tészta magyarosan

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Atilla
Kagylóhúsos tészta magyarosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 740 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2957 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    985.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6328 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 740 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    98.5 g

Zsír

  • Összesen
    98.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3942.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    431 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    1523 mg
  • Nátrium
    1315 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    606.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1351 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    731 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25311 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 2957 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2040 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kagylót hideg vízben kiolvasztjuk, megmossuk, megtakarítjuk.
  2. 1 közepes hagymát és 2 gerezd fokhagymát apróra vágunk, és üvegesre pároljuk annyi olajban, amennyi eltakarja.
  3. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, ízesítjük a hozzávalóknál említett fűszerekkel, (tetszés szerint csípős paprikával), hozzáadjuk a megmosott kagylót.
  4. Ráöntjük a paradicsomlevet, ketchupot, fél deci vizet, és hagyjuk fedő alatt főni. Én még egyszer töltöttem rá kb. fél deci vizet, és mikor főttnek, sültnek nyilvánítottam a kagylót, még főztem fedő nélkül addig, amíg a szósz állaga szép lett.
  5. Megfőzünk egy csomag tésztát, és tetszés szerinti adagolás után tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2484
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kagylóhúsos tészta magyarosan
Atilla 1 recept

Kagylóhúsos valamit akartam enni, és nem találtam receptet. Ízlésem szerint ezért hozzáfogtam, és elkészítettem, már másodszor. Sikerem volt, mind elfogyott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

9 ázsiai leves, amit ha megkóstolsz, szerelmes leszel

Temérdek rizs- vagy üvegtészta esetleg udon- vagy göndör búzatészta, megannyi különleges fűszer, a magyar konyha számára szokatlan feltét és ízvilág. Az ázsiai levesek annyira finomak és addiktívak, hogy nem csoda, hogy jó ideje megőrül értük a világ!

Nosalty

További cikkek