r
Nosalty Logó

Kacsamell gránátalmamártással, édesköménypürével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kacsamell gránátalmamártással, édesköménypürével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1278 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1278 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 103 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    74.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2492.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    1046 mg
  • Nátrium
    1000 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    754.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1537 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1536 micro
Összesen 1278 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    74.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2492.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    1046 mg
  • Nátrium
    1000 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    754.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1537 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1536 micro
Összesen 1278 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 103 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az édesköményt egy kisebb fazékban az olívaolajon puhára dinszteljük, majd kicsit hagyjuk hűlni, és szitán átpasszírozzuk. Jobb íze lesz, ha engedjük, hogy kicsit odakapjon az edény alján, én legalábbis szeretem azt a sültes zöldségízt.
  2. A kacsamell bőrét beirdaljuk, de a húst már ne vágjuk be, sózzuk borsozzuk. Alacsony lángon, bőrével lefelé serpenyőben 20 percig pirítjuk, majd a húsos felén 3 perces sütéssel zárjuk le a folyamatot.
  3. Közben a szószhoz vajat olvasztunk egy edényben, hozzáadjuk a bort, majd a felét elfőzzük. Beledobjuk a kettévágott vaníliarudat és a szójaszószt, majd a gránátalma kivájt, puha részét. Óvatosan forralva sűrítjük, majd a felszeletelt hússal és a pürével tálaljuk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 17840
  • Feltöltés dátuma: 2008. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kacsamell kiváló alapanyag, a hús szép vörös és egyenletes textúrájú, s a tetején elhelyezkedő vastag zsírréteg sütés közben megóvja a kiszáradástól, s kellemes tepertős ízt kölcsönöz neki, ha ügyesen sütjük meg. Jól illenek hozzá a gyümölcsös mártások. Mostanra továbbfejlesztettem a hússütési technikát, s a Szakácsok könyvére hallgatva a következő eljárást végeztem el: a szokásos módon bevagdaltam a zsíros bőrt, majd az öntöttvas serpenyőmben bőrös részével lefelé lassú tűzön 20 percig sütöttem. Ezután még 3 percet kapott a másik oldala, és kész is. A technika bevált, a zsír teljesen kisült, és a bőrnek finom tepertőíze lett. A hús szépen rozéra sült, de nem eresztett véres levet. A gránátalmás szósz kiváló kiegészítőnek bizonyult, akár az édesköménypüré (ez utóbbi zöldség maga egyébként a Lou Lou-ban elköltött vacsora során keltette fel az érdeklődésem, persze ott sokkal professzionálisabban készítették el). A gránátalma feldolgozásakor kiskanállal vájjuk ki a magos, értékes részt, ügyelve arra, hogy a kis elválasztó hártyákat kiszedjük, mert az bizony keserű, kukában a helye. Az alábbi recept saját kreálmány, a foodstylist a barátnőm volt. A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek