r
Nosalty Logó

Kacsamájpástétom majorannával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Brigi
Kacsamájpástétom majorannával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1443 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    150 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8073 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    513 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8066 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 241 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.3 g

Zsír

  • Összesen
    91.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2060 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2697.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    125 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1269 mg
  • Nátrium
    590 mg
  • Réz
    24 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    900.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48435 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    216 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3076 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 1443 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3973 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3970 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kockára vágott vöröshagymát az olívaolajon megpirítjuk egészen barna karamelles állagúra, majd kevés vizet öntünk alá (0.5 dl), és hozzáadjuk a májat, zúzott fokhagymát, borsot, majoránnát. Kis lángon fedővel lefedve olyan 15-20 percig pároljuk, nagyobb lángon fedő nélkül elpároljuk róla a vizet, és félretesszük hűlni.
  2. Egy keverőtálas aprítógépbe tesszük (chopper) a vajjal együtt, és krémesre daráljuk. A művelet macerásabb, de ha nincs ilyen mixerünk, akkor 2x átdarálhatjuk a májat húsdarálón, majd a vajat keverjük hozzá. Ha kész, sózzuk meg alaposan, keverjük át. Zárt kis üvegben, ha forró vízben a befőttekhez hasonló mondón legalább 1 órát dunsztoljuk, akkor legalább 1-1,5 hétig eláll hideg helyen. Amikor betöltjük az üvegbe, próbáljuk úgy megtenni, hogy ne maradjanak nagyobb légbuborékok, nyomkodjuk le kanállal, vagy ütögessük az asztal széléhez.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 9415
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 12.

Ajánló

Érdemes kisebb üvegeket választani pl tormás üveg, hisz a már megkezdett mennyiség nem annyira tartós, amit megkezdünk érdemes 24h-n belül elfogyasztani.  A dunsztolást pedig érdemes kéz-meleg vízzel kezdeni, ebbe beleállítani a már lezárt üvegeket, és kis lángon felforralni, legalább 40-50 percig gyöngyöző forrásban lévő vízben tartani, és hagyni kell ebben a vízben kihűlni. 1-2 evőkanál mustárt is keverhetünk bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olvastam a házi májasokról egy cikket, a legtöbb tele volt zsírral, én valami "epe kímélőbb" verziót szerettem volna készíteni, olyat, ami tényleg különbözik a bolti májkrémektől, hisz annak nagy része bőr és zsír. Első ízben sertésmájjal próbálkoztam ugyanezzel az aránnyal, de a sertésmájnak ilyen koncentrátumban túl erőteljes az íze. Sokkal "töményebb", intenzívebb ízt kapunk, mint  a hagyományos májasok esetében, de szerintem finomabb és egészségesebb is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!