r
Nosalty Logó

Kacsamájas borsós ragu

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Kacsamájas borsós ragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 812 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3249 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    595 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2119.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    652 mg
  • Nátrium
    846 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    160 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    54 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    930 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12195 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1292 micro
Összesen 812 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.1 g

Zsír

  • Összesen
    172.5 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8478.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    460 mg
  • Kálcium
    1482 mg
  • Vas
    135 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    2606 mg
  • Nátrium
    3384 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    640.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48885 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    218 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3718 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48779 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1258 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5168 micro
Összesen 3249 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3758 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3749 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Két liter vizet felforralunk, beleteszünk egy evőkanál sót, s ha újra felforrt, a durum tésztát is. 7-8 perc alatt megfőzzük, közben elkészítjük a ragut.
  2. Egy kanál olajon megolvasztjuk a vajat.
  3. A májat falatnyi darabokra vágjuk, és mikor a serpenyőben felforrósodott a vaj, beledobjuk. Kb. 2 perc alatt nagy lángon átpirítjuk, hogy kívül megsüljön, de belül rózsaszín legyen. Közben a balzsamecetet is hozzáadjuk, avval pirítjuk, hogy karamellizálódjon, majd kiszedjük egy tálba, félretesszük.
  4. A serpenyőbe most beborítjuk a mirelit zsenge zöldborsót (hiszen az elő van főzve, és 2 perc elég neki). Átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, aprított zöldpetrezselyemmel megszórjuk, majd azt is kiszedjük.
  5. A serpenyőbe most beleöntjük a tejszínt, habverővel elkeverjük benne a mascarponét, és belereszeljük a parmezánt (én fele parmezán, fele érlelt cheddar sajtot tettem). Felforrósítjuk, majd a kifőtt tésztát leszűrjük, és a forró sajtos tejszínbe borítjuk.
  6. Hozzáadjuk a májat, amit most kissé megsózunk, borsozunk. Mindent összekeverünk, és tálalunk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 4850
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kacsamájas borsós ragu
Évi néni 1830 recept

Ezt a receptet ma reggel láttam Stahl Judit TV-s műsorában, és tudtam, ez lesz az ebédünk. És ez így is lett. Csak a májon változtattam. Ő csirkemájjal készítette, én pedig pecsenye kacsamájjal. Nagyon finom, tartalmas, nem diétás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk