r
Nosalty Logó

Kabuli csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
8zsuzsa8
Kabuli csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 346 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1386 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    799 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 346 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    136.6 g

Zsír

  • Összesen
    75.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3196.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    1659 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1000.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1098 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 1386 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    866 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst apró kockákra vágjuk.
  2. A gyömbért meghámozzuk, apróra vágjuk
  3. A kardamomszemeket felnyitjuk, kiszedjük a magjait, kőmozsárba tesszük. A korianderrel, római köménnyel együtt porrá zúzzuk.
  4. A joghurtot, paradicsomot, gyömbért, fokhagymát és a mandulát aprítóban pépesítjük.
  5. Egy teflonserpenyőbe tesszük az olajat, ráöntjük a paradicsomos-joghurtos pépet, 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a húst, a fűszereket, megsózzuk. Fedővel 15 percig pároljuk, majd fedő nélkül újabb 15 percig. Akkor jó, ha sűrű a leve.
  6. Végül belekeverjük a sűrű tejszínt, de ezzel már nem főzzük.
  7. Letakarva legalább egy órát pihenni hagyjuk tálalás előtt.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4780
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 18.

Ajánló

Kiadós étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kabuli csirke
8zsuzsa8 210 recept

Kedvenc német nyelvű, indiai receptkönyvemből való. Tökéletesek az arányok. A sűrű tejszín mindig gondot okoz: szoktam helyettesíteni mascarponéval, vagy egyszerű natúr vajkrémmel. Ha közönséges tejszínnel készítem, tovább párolom, míg a leve sűrű mártásszerű nem lesz. A fűszerekhez már minden nagyobb áruházban hozzá lehet jutni, még egy kis szerecsendióvirág jót tesz neki. Az 1 órás pihentetést ne hagyjuk ki, kell hogy az ízek összeérjenek! Most mazsolás-currys rizst és párolt brokkolit kínáltam mellé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!