r
Nosalty Logó

Juhtúrós pogácsa 7.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Juhtúrós pogácsa 7.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1318 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5269 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 345 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    75.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2459.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    1875 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 1318 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.1 g

Zsír

  • Összesen
    302.2 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    655 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9837.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1178 mg
  • Nátrium
    7499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    469 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1194 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    685 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    550 micro
Összesen 5269 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    645.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 345 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálban a langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Egy nagyobb tálban a liszthez hozzáadjuk a kétféle zsíradékot és a sót, ezt "összemorzsoljuk".
  3. Ezután hozzáadjuk a juhtúrót és az ömlesztett sajtot is, majd a tojássárgáját, a tejfölt és az (felfuttatott) élesztős tejet.
  4. Összegyúrjuk, dagasztjuk. Egy zsírosabb, rugalmas állagú tésztát kell kapnunk.
  5. 1 óráig letakarva pihentetjük, kelesztjük a tésztánkat.
  6. Amikor megkelt kb. 2-3 cm vastagságúra nyújtjukés rácsosra vágjuk a tetejét. (Én csak "csíkozni" szoktam.)
  7. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, az oldalát megsodorjuk, majd a sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk a pogácsáinkat.
  8. A tetejét lekenjük tojásfehérjével, majd minden pogácsára egy csipetnyi sajtot rakunk.
  9. Ezután pihentetjük még 15 percet, majd 40 perc alatt, 5 percig pirítjuk a sajtot a tetején. (Ez sütőnként változhat.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 23277
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 07.

Ajánló

A juhtúró és az ömlesztett sajt "saját fejlesztés", de próbáltam már lilahagyma-bacon kombinációval is, ill. engem is elért idén a medvehagyma-őrület. Az alaprecept adott, ezzel próbálok kísérletezni. Fogadjátok tőlem sok szeretettel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám specialitása a pogácsa. Ha gyerekkoromban vendégek jöttek hozzánk, vagy (mostmár) mi megyünk haza anyáékhoz, vendégváróként a meleg pogácsa mindig az asztalon van. Sok pogácsa recepttel kísérleteztem már, de valahogy egyik sem volt számomra "A POGÁCSA". Végül a legegyszerűbb dologhoz folyamodtam, 1 év kísérletezés után elkértem édesanyám jól bevált receptjét. Jobb későn, mint soha :).  

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek