r
Nosalty Logó

Juhtúrós-baconös pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolimami
Juhtúrós-baconös pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 441 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2635 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    967.6 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 441 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.9 g

Zsír

  • Összesen
    123.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5805.4 g
  • Cink
    325 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    249 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1417 mg
  • Nátrium
    3087 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    145 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    515 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 2635 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.3 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meglangyosítjuk a tejet, beleszórjuk a cukrot és az élesztőt. A lisztekkel és búzacsírávalösszemorzsoljuk a vajat.
  2. Aliszthez keverjük a kétféle túrót, sót, bacont, kefírt és a felfutott élesztőt.
  3. A2 felvert tojásból egy evőkanálnyit félreteszünk, a többit is a lisztes keverékhez öntjük.
  4. Alaposan összedolgozzuk (kézimixer dagasztókarjával szoktam), ez kb. 5-6 percet vesz igénybe.
  5. Letakarva langyos helyen egy órátpihentetjük (nem fog nagyon megkelni a benne lévő nehéz anyagok miatt).
  6. Enyhén lisztezett nyújtódeszkán másfél centi vastagságúra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, egyenként 32 grammos darabok lettek, ezek CH-tartalma 8,6 gramm.
  7. Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra.
  8. 10 perc pihentetés után a pogácsák tetejét bekenjük a maradék felvert tojással, amihez hozzákeverünk egy kiskanálnyi olajat (sajnos ez a lépés technikai okból elmaradt, láthatóan matt lett a pogik teteje).
  9. A sütőbe toljuk a tepsit, 10 perc után 170 fokra levesszük a hőfokot, és még 15 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4721
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 04.

Ajánló

Cukrosoknak, fogyókúrázóknak ajánlom, mivel részben csökkentett szénhidráttartalmú lisztből van (ami az ízén nem érezhető a benne lévő juhtúró aromája miatt), másrészt a tömegének jelentős részét alacsony CH-tartalmú tehén- és juhtúró adja. Uzsonnára sütöttem, de egy könnyű leves mellé kenyér helyett  (pl. zöldbableves) ebédre is megfelelő.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Juhtúrós-baconös pogácsa
Jolimami 45 recept

A hűtőben talált felbontott dobozokból született egy édes és egy sós harapnivaló. Itt a sós végeredmény látható. A hozzávalók adagján tükröződik, hogy "maradékokból" van, de a végeredmény kifejezetten jó lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek