r
Nosalty Logó

Joghurtos szederleves narancsillatban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Vicikó
Joghurtos szederleves narancsillatban
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 342 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1366 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    597.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 342 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    68.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2390.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    1045 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    772 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.3 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1061.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    573 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    690 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 1366 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szedret megmossuk, és jól csepegtetjük. Pár darabot félreteszünk a tálaláshoz.
  2. A joghurthoz hozzáadjuk a szedret, belereszeljük anarancs héját, ebből is hagyjunk pár szálacskát a tálaláshoz,majd belefacsarjuk a levét, továbbá a cukrot, tejszínt. Botmixerrel pürésítjük.
  3. Egy szitán átöntjük, és nagyon alaposan kipaszírozunk minden cseppet, csak szinte a száraz magok maradjanak a szitában.
  4. Fogyasztásighűtőben tartjuk, majd tálkákba szedjük, és a félretett szederrel és narancshéjakkal díszítve, illatosítva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 262
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15862
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Joghurtos szederleves narancsillatban
Vicikó 251 recept

Egy kitűnő, frissítő, illatos hideg gyümölcsleves a forró nyári napokon.  Télen pedig nem annyira hidegen egy nyáridéző ízemlék. Az átszűrést ajánlom, nem feltétlen szükséges, de sokkal élvezhetőbb a fogyasztása, mint sok-sok apró maggal együtt. A pár egész szem a tetején így már nem számít.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek