r
Nosalty Logó

Joghurtos sárgabarack torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli
Joghurtos sárgabarack torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 376 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4507 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 199 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.6 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 376 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.4 g

Zsír

  • Összesen
    174.3 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4374.9 g
  • Cink
    526 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    887 mg
  • Vas
    407 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1405 mg
  • Nátrium
    850 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    560.7 g
  • Cukor
    435 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1013.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    661 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4024 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    635 micro
Összesen 4507 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 199 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét 2 ek hideg vízzel felverjük.
  2. Beleszórunk 8 dkg cukrot és egy zacskó vaníliás cukrot.
  3. Sózzuk, beledolgozzuk a tojások sárgáját és beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  4. A masszát 26 cm-es, az alján margarinnal megkent kapcsos teflon tortaformába simítjuk.
  5. Előmelegített sütőben 175 fokon 15-20 percig sütjük.
  6. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  7. A lecsöpögtetett befőttet feldaraboljuk.
  8. 2.5 dl tejszínt habbá verünk, és hűvös helyre állítjuk. (Ha tejszínt használunk, akkor habfixálót is érdemes beletenni. Ebbe a tortába Hulala került.)
  9. A piskótát kivesszük a formából, a tálalásra szánt tálra helyezzük, felpattintjuk köréje a karimát.
  10. A túrót elkeverjük a joghurttal, 7-8 dkg cukorral és a maradék vaníliás cukorral.
  11. A feloldott zselatint forráspontig melegítjük (hogy elolvadjon), belekeverjük a likőrbe, majd kevés kivételével beleforgatjuk a barackkockákat és a tejszínhabot is.
  12. A piskótára simítjuk és éjszakára a hűtőbe tesszük.
  13. A maradék tejszínt a maradék cukorral felverjük.
  14. A torta oldalát megkenjük, és a mogyoróval megszórjuk.
  15. A maradék habból a torta tetejére rózsákat nyomunk és a félretett barackkockákkal díszítjük.
  16. Közepére mogyorót szórunk.
  17. Fogyasztásig a hűtőben tároljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 41589
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a szép szülinapi torta a nővérem keze munkáját dicséri, hiszen ő készítette (az én unszolásomra) édesanyánk 65. születésnapjára. Nagyon megérte a fáradságot, mert annyira jól sikerült, hogy sokkal rövidebb idő alatt fogyott el, mint ami az elkészítéséhez kellett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek