r
Nosalty Logó

Joghurtos-padlizsános csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mortisha 01
Joghurtos-padlizsános csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 317 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1269 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 66 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 317 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3394.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    717 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    1746 mg
  • Nátrium
    474 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1583.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    544 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 1269 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 66 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet, padlizsánt azonos méretű kockákra vágjuk, a hagymát felaprózzuk.
  2. Az egyik evőkanál olajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát. Mikor már üveges, rátesszük a padlizsánt és 2 evőkanál vizet. Lefedve puhára pároljuk. Ekkor kivesszük a serpenyőből, félretesszük.
  3. A másik evőkanál olajon aranysárgára pirítjuk a csirkemellet. Hozzáborítjuk a hagymás padlizsánt, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele egy kis curryport, és ízlés szerinti koriandert.
  4. Ráborítjuk a joghurtot, óvatosan átkeverjük, és 1-2 perc alatt összefőzzük.
  5. Tálalhatjuk így magában is, de rizzsel vagy lepénykenyérrel autentikusabbá tehetjük.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 4024
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 07.

Ajánló

Tegyünk hozzá főzéskor mazsolát, datolyát, és tálaláskor szórjuk meg gránátalma-magocskákkal! Színpompás, sós-édes ízvilágú arab ételt tálalhatunk ♥

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Joghurtos-padlizsános csirke
Mortisha 01 31 recept

Nagyon kedvelem a török éttermekben kapható joghurtos padlizsánt. Ez adta az ötletet, hogy csinálhatnék belőle egy jó kis arab stílusú vacsorát ♥

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek