r
Nosalty Logó

Joghurtos kínai kel saláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Joghurtos kínai kel saláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1058 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    446 micro
  • β-crypt
    301 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 266 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    64.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2979 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    1249 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    434 mg
  • Foszfor
    1038 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.6 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1210.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    270 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    296 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    670 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    306 micro
  • β-karotin
    1786 micro
  • β-crypt
    1205 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    742 micro
Összesen 1058 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kínai kelt megmossuk, lecsöpögtetjük,és felszeleteljükkis darabokra. (Ha a levél erezete öregebb, szivacsos, akkor én azt nem szoktam belerakni.)
  2. Ráöntjüka két pohár joghurtot. Sóval, borssal ízesítjük. Apró kockákra vágjuka hagymát, és hozzáadjuka salátához.
  3. A mandarint is kis darabokra szeljük,és mehet a többihez. A mandulákat 2-3részre aprítjuk, majd egycsepp olajon óvatosan megpirítjuk, majd ez is mehet a salátába.
  4. Jól összekeverjük,és kb. 30 percig állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 29014
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyósom készített hasonló salátát még régebben, csak ő diót adott hozzá. Mivel én sült pisztránghoz szerettem volna tálalni, és rengeteg mandulás-pisztrángos receptet találtam, így én azzal bolondítottam meg a dolgot, hogy a salátába tettem a mandulát. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek