r
Nosalty Logó

Jénaiban sült fehér kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Jénaiban sült fehér kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 488 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2930 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 228 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1278.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    934 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 488 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7668.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1073 mg
  • Nátrium
    5605 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    576.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    481 micro
Összesen 2930 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    597.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 228 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nádmelaszos langyos vízzel az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A kenyérsütőgép üstjébe először az öregtésztát, élesztős vizet, joghurtot, aszkorbinsavat, sikért alulra, fölé pedig a lisztet és a sót tesszük, 20 perc alatt megdagasztjuk, egy óra alatt megkelesztjük.
  3. Lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, sütőpapírral bélelt, kicsit kilisztezett nagy jénai tálba tesszük, lespricceljük langyos vízzel, tetejét bevagdossuk, lefedjük a jénai tetejével, és 20-30 perc alatt duplájára kelesztjük.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük. Fél óra múlva tetejét levesszük, és a sütő hőfokát 180 C-ra mérsékelve még negyed órát sütjük (ha barnábban szeretjük, akkor 20 percig).
  5. Rácsra téve hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x28x12
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 20159
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jénaiban sült fehér kenyér
Évi néni 1830 recept

Fehér kenyeret még nem készítettem, mert mi inkább a rozskenyeret favorizáljuk. Nagyon lágy, finom, óriásra kelt kenyerem lett, igaz a nádmelasz miatt nem fehér lett a belselye, hanem mézszínű, de finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek