r
Nosalty Logó

Jégvarázs cupcake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
La fée de cuisine
Jégvarázs cupcake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hópihe:

Tészta:

Krém:

Összesen 1556 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hópihe:

Tészta:

Krém:

Összesen 6217 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hópihe:

Tészta:

Krém:

Összesen 370 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.1 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 1556 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    204.5 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1324.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1084.4 g
  • Cukor
    987 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1787 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1756 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 6217 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.7 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 370 Kcal

Hozzávalók

Hópihe:

Tészta:

Krém:

Elkészítés

Hópihe:

  1. Egy nagyobb edényben vizet melegítünk a tűzhelyen, amikor már jól gőzöl, ráhelyezzük a tojásfehérjéket tartalmazó tálat.
  2. A vízgőz felett elkezdjük felverni a tojásfehérjét. A folyamatot nem szabad félbeszakítani, folyamatosan verni kell. Amikor már kezd szilárdulni, folyamatos verés közepette óvatosan hozzáadagoljuk a cukrot.
  3. Az állaga akkor lesz tökéletes, ha annyira megszilárdul, hogy nem folyik le a habverőről.
  4. Ezt követően egy habzsákba töltjük, majd a sütőpapírral bélelt tepsire hópihéket rajzolunk. (Ezután lehet különböző cukorkákkal, gyöngyökkel díszíteni.)
  5. A sütőt előmelegítjük kb. 80 fokra, majd lekapcsoljuk a gázt, és csak ezt követően tesszük be a hópihéket egy egész éjszakára száradni.

Tészta:

  1. Kimérjük a lisztet a sütőport és a sót egy tálba. Összekeverjük.
  2. Egy robotgép segítségével közepes sebességgel kikeverjük a cukrot, a vajat, a sütőport és a tojást. Amikor szép sima lesz, hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd a vanília kivonatot, az írót, és még 5 percig így keverjük.
  3. Ezalatt kivajazzuk, és kilisztezzük a muffin sütőformát. A formákat félig feltöltjük a tésztával.
  4. A 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Amikor készen vannak, hűvös helyre tesszük őket, hogy teljesen kihűljenek.

Krém:

  1. Egy keverőgép segítségével addig keverjük a lágy vajat és a tejet, amíg sima nem lesz (kb. 2-3 perc).
  2. Alacsony sebességgel hozzákeverjük a porcukrot, majd nagyobb sebességgel keverjük kb. 3 percig.
  3. Hozzáadjuk a borsmentát és az ételfestéket, és így keverjük tovább 3 percig.
  4. A krémünk színe a sárgás vajnak és a kék ételfestéknek köszönhetően lesz zöld.
  5. Ezt követően egy habzsákba töltjük a krémet, és minden egyes muffin tetejére nyomunk belőle. A tetejét az előre elkészített hópihékkel vagy cukorkákkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1217
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

A Jégvarázs című mese nézése közben jutott eszembe ez az egyszerű kis recept. Számomra a borsmenta illata és íze is a telet idézi. A krém színezésekor próbáltam visszaadni Elsa ruhájának a színét.

Hozzávalók

Hópihe:

Tészta:

Krém:

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek