r
Nosalty Logó

Jeges kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Jeges kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Szirup

Krém

Csokoládéréteg

Összesen 379 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Szirup

Krém

Csokoládéréteg

Összesen 3788 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Szirup

Krém

Csokoládéréteg

Összesen 186 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 379 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    189.6 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3265.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    1138 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    894 mg
  • Nátrium
    786 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439 g
  • Cukor
    265 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1231 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    758 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1037 micro
Összesen 3788 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 186 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tészta

Szirup

Krém

Csokoládéréteg

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a kakaóval, félrerakjuk. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét 2 evőkanál kristálycukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük. Ezután a maradék két evőkanálnyi cukorral a tojássárgáját is habosra (szinte fehéredésig) keverjük. A két tojásos masszát lassú mozdulatokkal összekeverjük, nem kell teljesen, elég márványosra, közben ügyeljünk rá, hogy a habot ne törjük össze. A lisztes-kakaós keveréket szitáljuk a tetejére, és óvatosan, forgató mozdulatokkal keverjünk homogén, csomómentes piskótatésztát. Kiolajozott és kilisztezett tepsiben egyenletesen eloszlatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 13-15 percig sütjük a tésztát. Tűpróbával ellenőrizzük!
  2. A sziruphoz a vizet és a cukrot 4-5 percig forraljuk. A még meleg tésztára a szirupot még meleg, de már nem forró állapotban kell ráöntözni.
  3. A krémhez a 0,6 liter tejet felteszünk forrni. A tej tetejére szórjunk három evőkanálnyi cukrot, és hagyjuk az aljára lesüllyedni, ez garantálja, hogy a krém ne kapjon oda, ne égjen le. Ezután a maradék tejet (2 dl) csomómentesre keverjük a liszttel a keményítővel és a vaníliával, majd ha a tej felforrt, ezt a keveréket hozzáöntjük, és folyamatos keverés mellett (legjobb erre a célra a habverő) „puding állagú” krémet főzünk belőle. A legvégén belerakjuk az apró kockára vágott margarint, és robotgéppel csomómentesre dolgozzuk a krémet. Ezután egyenletesen eloszlatjuk a tészta felületén, és hidegre rakjuk egy pár percet dermedni. Addig a csokoládémázat készítjük el.
  4. A mázhoz a tejszínt majdnem forrásig melegítsük fel, majd adjuk hozzá a kockára tördelt csokoládét, és folyamatosan addig kevergessük, amíg szép homogén csokimázat nem kapunk. (Az elején úgy tűnhet, hogy túl híg a mázunk, ilyenkor nem szabad megijedni, kitartóan kell tovább kevergetni, és gyönyörű, sűrű csokoládé ganache-t kapunk majd belőle.) Ezután egyenletesen laposfejű kés segítségével oszlassuk el a tejes krémen, és rakjuk újra a hűtőbe. Akkor a legjobb, ha legalább egy éjszakát pihentetjük, így szépen összeérik a süteményünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1394
  • Tegnapi nézettség: 30
  • 7 napos nézettség: 128
  • Össznézettség: 313578
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A jeges kocka (eredeti nevén Ledene Kocke) tradicionális szerb sütemény. A könnyű kakaós piskótán, finom vaníliás tejkrém terül el, a tetejét krémes csokoládé koronázza, az íze pedig egészen olyan, mint a Kinder csokoládé... szerintem nem is mesélem tovább, a legjobb elkészíteni és megkóstolni! :)

Hozzávalók

Tészta

Szirup

Krém

Csokoládéréteg

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek