Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Japán uborkasaláta recept

hozzászólások (18)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Nátrium
Kálium
Foszfor
Magnézium

TOP Vitaminok

K Folát C A

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
1.7 g

zsír

Összesen:
0.7 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
1.3 g
Kalcium:
34 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
25 mg
Foszfor:
48 mg
Kálium:
232 mg
Nátrium:
960 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
7.1 g
Összes cukor:
3 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
146.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
4 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
12 µg
A vitamin (RAE):
7 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
24 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
6.6 g

zsír

Összesen:
2.6 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g

ásványi anyagok

Összesen:
5.2 g
Kalcium:
139 mg
Vas:
3 mg
Magnézium:
99 mg
Foszfor:
193 mg
Kálium:
926 mg
Nátrium:
3844 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
3 µg

szénhidrát

Összesen:
28.2 g
Összes cukor:
15 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
586.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
16 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
49 µg
A vitamin (RAE):
29 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
95 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
1 g

zsír

Összesen:
0.4 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.8 g
Kalcium:
21 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
15 mg
Foszfor:
29 mg
Kálium:
140 mg
Nátrium:
586 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
4.3 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
89.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
2 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
8 µg
A vitamin (RAE):
4 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
15 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kisszunyi
kisszunyi / kisszunyi Fri, 2014-07-18 16:33

Nem kóstoltam még, kizárólag azért írok ide, mert megér egy kommentet a gyönyörű fotó és a guszta tálalás! Ami a szánkba kerül, nem árt, ha előbb a szemnek kellemes ;)

piakistvanne
piakistvanne Sun, 2010-07-04 17:07

Isteni finom egy picivel több cukrot használtam.Ugye mindenkinek más az ízlése de nagyon ízlet .Köszi.

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Wed, 2009-01-28 22:29

Majd egyszer összehozunk már végre egy NOSALTY együttevést, remélem!
Elfelejtettem beírni, hogy az eredeti recept rizsbor-ecetet ír, de gondolom sokan vagyunk, akiknek nincs most éppen itthon.
Neked talán van. Különben meg nyilván tudod is, hogy rizsbor-ecet illik a japán salátához.

Oli
Oli / Oli Wed, 2009-01-28 16:58

Igen-igen... :-) A japán "tsukemono"-nak hívja ezeket a savanyúságokat. Nagyon sok fajta van, nem is beszélve háziasszonyok "titkos" receptjeiről. Népszerű alapanyag a "daikon" (jégcsapretek), az "ume" (szilva), a "hakusai" (kínai kel). Fehér párolt rizzsel nagyon finom.
Ildikó, sajnos csak kóstolás után tudok választ adni a kérdésedre... :-)))))

37
kígyóuborka 60 dkg
vörösborecet 4 ek
szójaszósz 2 ek
1 tk
cukor 1 teáskanál
szezámmag 2 teáskanál