r
Nosalty Logó

Japán hamburger sütőben sütve

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nihonka
Japán hamburger sütőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 648 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 163 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2140.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    820 mg
  • Nátrium
    989 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 648 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, majd egy kis olajon megpirítjuk.
  2. A retket lereszeljük, apróra aprítunk 3-4 levelet is, a szójaszószt, ecetet a pici cukorral összekeverjük, és félretesszük későbbre.
  3. A fokhagymát összezúzzuk, és a megmaradt többi hozzávalót összekeverjük a pirított hagymával. Kézzel jól gyurmázgassuk át, hogy a felesleges levegő eltávozzék a húsmasszából.
  4. Ezután nagyobb golyót formázunk a kezünkkel, kicsit lelapogatjuk, és amennyire lehet, oválisra formázzuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk szépen sorban.
  5. Előmelegített sütőben 220 fokon 30 percig szép világosbarnára sütjük. A lereszelt retket és levelét a félretett szósszal leöntjük egy kis tálkában, majd ebbe mártogatva a falatokat fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8346
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 14.

Ajánló

Ketchuppal megöntözve is fogyaszthatjuk, ha nem akarunk szószt készíteni hozzá. Köretként friss salátával vagy vékonyra vágott káposztával mennyei ebédünk lehet:-) 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Japán hamburger sütőben sütve
Nihonka 340 recept

Isteni finom ez a hamburger, a japánok különösen kedvelik. Otthon is egyszerűen elkészíthető, én így készítem, mert tudom, hogy valóban mi van benne.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek