r
Nosalty Logó

Jamie spenótos-diós-zsályás cannellonija

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Jamie spenótos-diós-zsályás cannellonija
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 385 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2315 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 205 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1143.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    423 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1301 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2665 micro
Összesen 385 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    106.8 g

Zsír

  • Összesen
    143 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6858.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    2537 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    1919 mg
  • Nátrium
    1801 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    664.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1741 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    766 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    710 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1089 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7804 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15988 micro
Összesen 2315 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    684 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1402 micro
Összesen 205 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összekeverjük a parmezán felét, a ricottát, a reszelt sajtot, a diót, a citrom levét, illetve héját.
  2. A keverék negyedét félretesszük, a többihez hozzáadjuk a spenótot, majd összekeverjük és sózzuk-borsozzuk. A zsályaleveleket vajon megpirítjuk, és a felét a spenótos keverékbe morzsoljuk.
  3. A cannellonikat megtöltjük a krémmel, és kivajazott tepsibe helyezzük. A sajtos keverék maradék negyedét a tetejére kenjük, meglocsoljuk egy negyed pohár vízzel, megszórjuk a maradék parmezánnal és zsályával.
  4. Alufóliával lefedve, 190°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük. Melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3727
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jamie spenótos-diós-zsályás cannellonija
Rosanics Petra 307 recept

Nagyon nincs mit magyarázni ezen a recepten: Jamie Oliver nem igazán téved, ugye? Annyit módosítottam az eredetin, hogy ricottára cseréltem a mascarponét, mert azt jobban szeretem; illetve kettő helyett csak egy citromot használtam. De így is isteni finom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek