r
Nosalty Logó

Isteni spenót

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Isteni spenót
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A spenóthoz

A feltéthez

Összesen 769 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A spenóthoz

A feltéthez

Összesen 2308 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A spenóthoz

A feltéthez

Összesen 157 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1446.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    606 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    851 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    471 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5483 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11911 micro
Összesen 769 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    155.9 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4340.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1298 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    730 mg
  • Nátrium
    1819 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    499.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2552 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1414 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    830 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16448 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35732 micro
Összesen 2308 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1111 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2413 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

A spenóthoz

A feltéthez

Elkészítés

A spenóthoz

  1. A vajatlábasban kis lángon megolvasztjuk. Az apróra vágott vöröshagymáta vajon megdinszteljük, majda zúzott fokhagymát hozzáadjuk és lepirítjuk. A lángról lehúzzuk lábasunkat.
  2. A felengedett spenótot a lábasba tesszük és összemelegítjük a hagymákkal.
  3. A tejbe áztatott kenyérszeleteket összeturmixoljuk és a spenóthoz adjuk.
  4. Az egész masszát felfőzzük. A kenyérmennyiség emelésévela spenóttovább sűríthető.
  5. Ízlés szerint sózzuk.
  6. A tojásokból vajon tükörtojást sütünk. A rozskenyér-szeleteket kevés (!) vajon megpirítjuk.
  • Receptkönyvben: 378
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 143
  • Össznézettség: 199599
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig is utáltam a parajfőzeléket. Otthon soha nem is volt terítéken, csak az iskola menzáján. Azonban gyakran találkoztam hatalmas parajkrém leértékeléssekkel különböző áruházakban. Az a gondolatom támadt, hogy valahogyan mégiscsak el kell készítenem, hiszen egyetemista koromban nem sok pénzből gazdálkodtam egy héten. Elkértem hát otthonról a nagymama porosodó parajfőzelék receptjét, amit nagy álmélkodások közepette oda is adtak... Isteni...

Hozzávalók

A spenóthoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?