Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Indiai sárgaborsóleves recept

hozzászólások (12)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Réz
Kálium
Mangán
Foszfor

TOP Vitaminok

Folát B1 A K

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
19.6 g

zsír

Összesen:
9.1 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
6 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g

ásványi anyagok

Összesen:
1.6 g
Kalcium:
92 mg
Vas:
3 mg
Magnézium:
106 mg
Foszfor:
313 mg
Kálium:
1034 mg
Nátrium:
82 mg
Cink:
2 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
1 µg

szénhidrát

Összesen:
56.3 g
Összes cukor:
10 g
Élelmi rost :
21 g

víz

Összesen:
597.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
8 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
225 µg
A vitamin (RAE):
600 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
25 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 2 adag *

fehérje

Összesen:
39.2 g

zsír

Összesen:
18.3 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
12 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g

ásványi anyagok

Összesen:
3.3 g
Kalcium:
185 mg
Vas:
7 mg
Magnézium:
211 mg
Foszfor:
624 mg
Kálium:
2067 mg
Nátrium:
166 mg
Cink:
5 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
3 µg

szénhidrát

Összesen:
112.6 g
Összes cukor:
21 g
Élelmi rost :
43 g

víz

Összesen:
1194.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
17 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
5 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
448 µg
A vitamin (RAE):
1201 µg
E vitamin:
3 mg
K vitamin:
51 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
2.8 g

zsír

Összesen:
1.3 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Kalcium:
13 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
14 mg
Foszfor:
45 mg
Kálium:
150 mg
Nátrium:
12 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
8.1 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
85.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
1 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
32 µg
A vitamin (RAE):
86 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
4 µg

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsófikacsa
zsófikacsa Fri, 2013-02-15 12:39

Ez a leves igen finom lett. Az ifjúság is lelkesen ette (1,5 és 3,5 évesek). Igaz, én chilit nem raktam bele, pont azért, hogy az ifjúság is megegye. Mert mi mégsem vagyunk indiaiak, gondolom az indiai kisgyerekek már az anyatejjel szívják magukba a csípöset, úgyhogy nekik másfél évesen egy kis chili meg sem kottyan :-)

Lulu86
Turmix / Lulu86 Fri, 2013-02-15 13:25

Örülök:) Ahogy írtam, a főzés kreatív műfaj:) Gyerekeknek a megjelölt életkorban TILOS csípős anyagokat használni, mind külsőleg, mint belsőleg, főleg kapszaicin tartalmúakat. Felnötteknek is kontraindikált (belsőleg) bizonyos emésztőrendszeri problémák esetén a csípős anyagok alkalmazása, de erre itt nem tértem ki. Azt nem tudom Indiában mik az egészségügyi ajánlások erre vonatkozóan:) Üdv.Turmix

zsófikacsa
zsófikacsa Sat, 2013-02-16 19:42

Én nem hiszem, hogy Indiában csak a másfél éves gyerek kedvéért hirtelen elkezdenének csipös anyag mentesen fözni :-) Szerintem azok szokva vannak hozzá, végülis már a köldökzsinóron és az anyatejen keresztül is ezt kapják. De az is lehet, hogy genetikailag az ilyen anyagok türésére fejlödtek ki már régen az evolúció során. De persze nem tudom. De én inkább kihagytam nálunk :-)

Torma
Torma / Torma Wed, 2012-10-17 00:00

Nagyon jól néz ki ez a leves és tetszik a leirás is, Turmix :) Mentettem, köszi az ötletet! Én is próbálok minden ételt-ha lehet-megturbózni zöldségekkel...Üdv, Torma :)

Lulu86
Turmix / Lulu86 Wed, 2012-10-17 08:02

Kedves Torma, remélem, ha elkészíted ízlik majd! Rég főztem ilyet, szerintem most megyek és beéztatom a sárgaborsót:) Üdv. Turmix

ave83
Vike / ave83 Tue, 2012-03-13 18:08

Ezt a levest holnap megfőzöm! Már alig várom, hogy kész legyen!

374
felesborsó 15 dkg
sárgarépa 2 közepes db
szódabikarbóna 1 késhegynyi
víz 1 l
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 kis fej
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
római kömény 0.5 kávéskanál
mustármag 0.5 kávéskanál
babérlevél 2 db
fahéj 0.25 kávéskanál
gyömbér 2 cm
bors 0 ízlés szerint
chili 1 db