r
Nosalty Logó

Imó babja - Sólet 3.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Imó babja - Sólet 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1538 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 6151 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 241 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.5 g

Zsír

  • Összesen
    69.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3499.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    881 mg
  • Nátrium
    1756 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    554 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    488 micro
Összesen 1538 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    350 g

Zsír

  • Összesen
    279 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13998.6 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    373 mg
  • Kálcium
    1608 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    1338 mg
  • Foszfor
    3525 mg
  • Nátrium
    7023 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    569.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    130 mg

VÍZ

  • Összesen
    911.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    475 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    670 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2217 micro
  • Kolin:
    1605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1954 micro
Összesen 6151 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 241 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pörköltalapot készítünk a hagymákból, erős piros arannyal.
  2. Beletesszük a felkockázott füstölt húst, kis ideig pároljuk, kevés víz hozzáadásával.
  3. Az előző nap beáztatott babot belerakjuk, babért, borsot, ízesítőt adunk hozzá, majd a gerslit is.
  4. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, megfőzzük.
  5. A nyers tojásokat jól megmossuk.
  6. A megfőtt babot,ami jó szunykos kell hogy maradjon, tepsibe rakjuk.
  7. Beleültetjük a tojásokat, tetejére kolbászt és erős paprikát karikázunk.
  8. Addig sütjük, amíg a tojások megsülnek, illetve a bab és a gersli jól megszívta magát lével.
  9. Ne maradjon túl száraz sem, maradjon alatta lé, mert állás közben is szív magába.
  10. Tálaláskor a főtt tojásokat megpucoljuk, felkarikázzuk, ezzel tálaljuk a babot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 36012
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 04.

Ajánló

Családom férfitagjainak kedvenc eledele, de mi csajok sem vetjük meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Avagy: sólet spórolósan, a férjem kedve szerint elkészítve. Természetesen gazdagabb hozzávalókból is el lehet készíteni, de így is nagyon finom, laktató étel. A tojás jobb ízű, hogy együtt sült a füstölt ízű babbal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek