Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Illatos sókéregben sült makréla recept

hozzászólások (7)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Nátrium
Szelén
Foszfor
Magnézium

TOP Vitaminok

B12 D B3 B1

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
60.2 g

zsír

Összesen:
52.9 g
Telített zsírsav:
12 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
23 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
11 g
Koleszterin:
300 mg

ásványi anyagok

Összesen:
390.5 g
Kalcium:
367 mg
Vas:
9 mg
Magnézium:
265 mg
Foszfor:
731 mg
Kálium:
1208 mg
Nátrium:
387889 mg
Cink:
3 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
140 µg

szénhidrát

Összesen:
7.7 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
253.8 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
30 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
27 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
20 µg
B12 Vitamin:
26 µg
A vitamin (RAE):
190 µg
E vitamin:
6 mg
D vitamin:
48 µg
K vitamin:
20 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 2 adag *

fehérje

Összesen:
120.3 g

zsír

Összesen:
105.7 g
Telített zsírsav:
24 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
48 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
23 g
Koleszterin:
600 mg

ásványi anyagok

Összesen:
781 g
Kalcium:
732 mg
Vas:
21 mg
Magnézium:
529 mg
Foszfor:
1462 mg
Kálium:
2417 mg
Nátrium:
775780 mg
Cink:
7 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
3 mg
Szelén:
282 µg

szénhidrát

Összesen:
15.5 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
8 g

víz

Összesen:
507.6 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
60 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
55 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
6 mg
B6 vitamin:
2 mg
Összes folát:
41 µg
B12 Vitamin:
52 µg
A vitamin (RAE):
380 µg
E vitamin:
12 mg
D vitamin:
98 µg
K vitamin:
40 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
3.7 g

zsír

Összesen:
3.2 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
19 mg

ásványi anyagok

Összesen:
24 g
Kalcium:
23 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
16 mg
Foszfor:
44 mg
Kálium:
74 mg
Nátrium:
23819 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
8 µg

szénhidrát

Összesen:
0.5 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
15.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
1 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
1 µg
B12 Vitamin:
2 µg
A vitamin (RAE):
11 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
3 µg
K vitamin:
1 µg

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-10-24 18:31

Kedves Petra!
Ma elkészítettem ebédre a makrélát. Igaz, édesköménymag helyett (nem volt itthon) őrölt szerecsendiót használtam, de így is nagyon finom lett: ízletes, omlós. Csak egy probléma akadt: nagyon sós lett a külseje, a gyerekek azt mondták, mossam le. Lekapargattam a sós bőrt, így már mindenkinek ízlett, bár egy kicsit sós maradt (sósabb, mint szeretném). Mit ronthattam el?
Üdv: Kisördög

zalaiorsi
zalaiorsi Thu, 2010-03-04 12:51

Én édesvízi pisztrángból készítettem, és kicsit kombináltam AzEszter Karácsonyi lazac recepjével (http://www.nosalty.hu/karacsonyi_lazac_recept_7212) és a sóba nem csak egy egész tojást hanem még két tojásfehérjét is raktam és olyan finom lett hogy tyűűűű. Nem gondoltam volna!! :))) Kicsit féltem hogy mivel a hal be van zárva ebbe a sokéregbe nagyon "halizű" lesz (olyan mint amiért a rántott halat a mai napig nem szeretem) de nem!! Isteni volt, omlós, nem száraz és tökéletesen átsült! Még a bőre is isteni volt, pedig azt hittem az túl sós lesz majd. Bátran ajánlom mindenkinek! (Van egy olyan érzésen hogy az olívaolaj amivel megkeni az ember mielőtt rárakja a sót, az akadályozza meg hogy hozzáragadjon, mert nekem tökéletesen lejött)
Köszönöm a receptet, felvettem a "minden hónapban legalább egyszer elkészítendő ételek" listájára :)

petra
Petra / petra Fri, 2009-11-13 11:12

szia! Én még tavaly készítettem valamikor ezt a halas fogást, de nem emlékszem rá, hogy nekem lett volna ilyen problémám..feltörtem a sóburkot és szépen kijöttek egészben.
Legközelebb próbáljátok meg, hogy kicsit pihentetitek/ hűlni hagyjátok az egészet, mielőtt lebontjátok a burkot, hátha segít.
szép napot,
Petra

Dius84
Dius84 Fri, 2009-11-13 11:53

Köszi, megpróbáljuk. A türelem nem erényünk, ha főzünk. :-D

Üdv,
Dia

Dius84
Dius84 Fri, 2009-11-13 10:57

Kedves Petra!

Elkészítettük, finom is lett. Csak egy apró problémánk akadt: a halak beleragadtak a sóba. :-)
Van ötleted, hogy mitől lehet?
( Azért darabokban megeszegettük :-))

754
makréla 1 kg
200 dkg
citrom 1 db
narancshéj 1 narancsból nyert
édesköménymag 10 g
tojás 1 db
olívaolaj 2 ek