r
Nosalty Logó

Igazi citromtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Igazi citromtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A citromos krémhez

A habhoz

Összesen 432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A citromos krémhez

A habhoz

Összesen 3445 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A citromos krémhez

A habhoz

Összesen 283 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    108.5 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2228.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    966 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    561.1 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1069 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    807 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1052 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1231 micro
Összesen 3445 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A citromos krémhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. A tojássárgáját a cukorral jól keverjük ki, majd a vízzel lazítsuk.
  3. A vajat szeleteljük fel, és mikróban a legkisebb fokozaton, letakarva egy kicsit melengessük meg. Egy másik edényben mixerrel keverjük össze a lisztet a kissé meglangyosított, felaprózott vajjal. Amikor ez homogén, beleöntjük a tojássárgás masszát, és mixerrel tovább elkeverjük.
  4. Amikor minden jól elkeveredett, a tésztát tegyük egy kissé meglisztezett deszkára. Formáljunk belőle gömböt, majd sodrófával nyújtsuk kör alakúra, kb. 27 cm átmérőjűre.
  5. Előveszünk egy kb. 25 cm-es gyümölcstorta formát. Jól kivajazzuk. Belenyomkodjuk egyenletesen a tésztát, és a szélénél a forma tetejéig felhajtjuk, és vízszintes falához nyomkodjuk hozzá. Ne legyen lyukas, különben kifolyik rajta a krém! Sütőpapírt teszünk rá, és arra ráöntjük a szárazbabot. (Ezt nem szabad kihagyni, mert különben a tészta megdagad, és nem tudjuk rátenni a krémet.)
  6. 180 fokon (th:6-7), kb. 20-25 percig sütjük.
  7. Majd kivesszük, levesszük a babot (amit elteszünk egy következő alkalomra), levesszük a papírt is.
  8. Citromkrém elkészítése:
  9. A citromhéj reszeléket, a citrom levét, a 3 egész tojást és a cukrot egy lábosba tesszük, és elkeverjük.
  10. Elkezdjük melegíteni lassú tűzön, lassú kavargatás közben, és rögtön az elején hozzáadjuk a keményítőt. Addig hevítjük, amíg be nem sűrűsödik. (A pudingnál kissé hígabb keveréket kapunk. Ez így van rendjén, hiszen igazán elkészülés után, kihűlve fog tartani. Csalóka lehet a keményítő, van, hogy csak 10 perc után kezd sűríteni hirtelenjében. Amint besűrűsödött, kész is. Zárjuk el a tüzet.)
  11. Habhoz az összetevőket habverővel verjük fel jó keményre.
  12. Torta összeállítása:
  13. Az elősütött tésztára rátesszük az elkészített citromkrémet, arra rá a habot, és újra betesszük a sütőbe.
  14. 120-150 fokon sütjük még 15 percig, amíg a hab meg nem pirul egy kicsit. Kihűlés után fogyasztható.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 54064
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 14.

Ajánló

Egy délutáni vagy ebéd utáni kávé kíséretében ideális. Porcukorral meg lehet hinteni a tetejét, mi nem szoktuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez aztán ízbomba a javából! Csak annak ajánlom, aki nagyon szereti a citrom savanyú ízét!

Hozzávalók

A tésztához

A citromos krémhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?