r
Nosalty Logó

Húsvéti töltött kelt tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Húsvéti töltött kelt tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1335 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 8007 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 218 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2034.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    1275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1369 micro
Összesen 1335 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    290.4 g

Zsír

  • Összesen
    317.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12209.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    518 mg
  • Kálcium
    1062 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    2490 mg
  • Nátrium
    7649 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    967.1 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    1163.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    888 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    368 micro
  • K vitamin:
    269 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1070 micro
  • Kolin:
    1502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    738 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    1708 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8214 micro
Összesen 8007 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Feltesszük sós vízben a tojásokat főni (kb. 10 perc).
  2. A mirelit zöldségeket kevés vízzel, sóval és borssal ízesítve, kb. 10-15 perc alatt, közepes lángon megfőzzük, leszűrjük
  3. Ha a tojás megfőtt, pucoljuk, kicsire felkockázzuk.
  4. A fokhagymát pucoljuk, finomra vágjuk.
  5. Egy tálba öntjük a zöldborsót, a zöldbabot, a vegyes zöldségeket, a kis kockákra vágott sonkát és tojásokat, a finomra vágott fokhagymát, sót, borsot ízlés szerint, a tejfölt,1 kk tejszínes tormát, a reszelt füstölt sajtot, és az egészet jó alaposan öszekeverjük, majd félretesszük.
  6. Egy másik tálban a tojásokat felverjük, az olívaolajat, a cukrot, sót, a lisztet, a tejet beletesszük, kissé elkeverjük.
  7. A 2 dl langyos tejbe tesszük az elmorzsolt élesztőt és az 1 tk cukrot, kissé elkeverjük, hagyjuk felfutni. Ha felfutott az élesztő, a lisztes, tojásos masszához öntjük, és jó alaposan összekeverjük, kidolgozzuk. Válljon el a tészta az edény falától, majd liszttel szórjuk meg, és konyharuhával letakarva, 20 percet pihentessük.
  8. Lisztezett deszkán a tésztát újra átdolgozzuk, gyúrjuk, majd két cipóvá formáljuk. Hagyjuk pihenni még 10 percig letakarva.
  9. A két tepsit kiolajozzuk napraforgó olajjal, belesimítjuk a sütőpapírt mindkét tepsibe, és közben sütőt előmelegítjük.
  10. Kinyújtjuk az egyik tésztát, nem túl vékonyra, és a hosszabb részére a töltelék felét rakjuk bele, mint a bejglibe, feltekerjük, és a két végét összefogva, csiga formává tekerve, beletesszük a tepsibe. Olívaolajjal lekenjük, majd a másik tésztát is ugyanígy készítjük el.
  11. A sütőben a középső rácsra az első elkészített tepsit toljuk be, és megsütjük, közben szépen megkel, és aranybarna lesz a teteje, akkor kivesszük, hagyjuk hűlni. A másik tésztát is ugyanígy sütjük ki, kivétel után hűlni hagyjuk.
  12. Még melegen felszeleteljük, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5536
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 17.

Ajánló

Finom bor illik mellé. Aki szereti, tehet bele több tormát is, én csak az íze kedvéért tettem bele egy kicsit.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti töltött kelt tészta
Éva-Anyóca 350 recept

Húsvéthoz közeledve, kezd a hangulatom megjönni az olyan ételekhez, amit húsvét alkalmával is fogyaszthatunk. Ezért egy finom, laktató, sonkás, tormás, füstölt sajtos, de a tavaszhoz is kötődő, zöldségekkel is teli, töltelékes ételt gondoltam ki. A leves, előtte, egy egyszerű zöldségleves volt grízgaluskával. Ennyi a történet.:-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?