r
Nosalty Logó

Húsvéti sonkaszelet angolzeller-salátával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Húsvéti sonkaszelet angolzeller-salátával
adag
Előkészítés
perc
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 468 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1871 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2376.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    595 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    1195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 468 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.2 g

Zsír

  • Összesen
    135.6 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    593 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9507.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    2380 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1991 mg
  • Nátrium
    4782 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    675.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1026 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    922 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1239 micro
Összesen 1871 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    890.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zellerszárak végét és zöldjét levágjuk (ez levesbe isteni jól felhasználható), mossuk és csíkokba vágjuk.
  2. Ha valakinek túl erős az íze, akkor pár percre dobja forrásban lévő vízbe a zellercsíkokat, és hűtse ki.
  3. Egy tálban keverjük össze a zellert a sajttal, a póréval, locsoljuk meg a fűszerekkel simára kevert joghurttal, és szórjuk meg pirított szezámmaggal.
  4. Ezt a salátát kínáljuk a melegen vágott, főtt sonkaszelet mellé.
  5. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4799
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 21.

Ajánló

Eredetileg egy Waldorf jellegű salátát gondoltam készíteni, de a dió lemaradt a bevásárló listámról, és különben is a múltkori fűszervásárlásom óta beindult a fantáziám. Önteteket készítek agyba-főbe. Ez a ropogós zellersaláta változat bármilyen natúr- vagy rántott húshoz passzol, elkészítése pedig pofon egyszerű.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a Húsvéti sonkatálat, de a világért sem hagynánk ki azt, hogy melegen is együnk a szaftos husiból! Mindig sima füstölt csülköt vásárolok, és én főzöm meg hagymával, babérral, egész borssal. Teljesen más lesz az íze, mint a boltinak. A sonka levéből és a kis maradék darabokból lencse vagy bableves készül, a gyönyörű szeleteket pedig egy általam kreált, csodálatosan könnyű zellersalátával fogyasztjuk idén.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek